.

Нещата, които мъжете никога няма да разберат за менструацията

Нещата, които мъжете никога няма да разберат за менструацията
Снимка: iStock

Мъжете се притесняват да говорят за женските проблеми като менструация, дори с  гаджето си. Те знаят, че този период от месеца е труден и се стараят да облекчат приятелката си по някакъв начин, да ѝ помогнат да се почувства по-добре. И все пак има някои неща, които силния пол никога няма да разбере. Кои са те?

 

Защо жените толкова много се променят по време на менструация? Просто хормони. Няма друг отговор, който по-добре да може да опише състоянието на една жена в тези дни от месеца. Тогава нивата на хормоните рязко се променят, жените стават нервни, тревожат се, дори им се плаче, чувстват се грозни, отпаднали, като прибавим и болките и дискомфорта, определено положението е доста тъжно и неприятно.

 

 

Можеш ли да забравиш, че си с тампон и да не го извадиш? Вероятно тампоните изглеждат малко плашещи за всеки мъж, но всъщност са много удобни за доста жени. Разбира се, че вероятно има случаи на забравени тампони, но те са рядкост. Тампонът започва да се усеща, когато се напълни и просто знаеш, че трябва да го извадиш.

 

Съсипваш ли дрехите си всеки месец? Винаги може да се случи инцидент, в който да се изцапаш, но това не е всеки ден или всеки месец. Понякога кръвта не може да се изпере и остава петно, но това се случва рядко. Повечето момичета подбират добре дрехите си, така че да се предпазят от възможно изцапване или дори да се случи, то да не бъде забелязано. Рядко ще се случи момиче да се осмели да се облече в бяло, когато е в менструация.

 

Менструацията само извинение ли е, когато не ти се спортува в час по физическо? Често пъти да. Много момичета се извиняват с това оправдание, защото не искат да правят нищо в часа по спорт. Разбира се, има и такива, които си признават, че това е истинската причина. В дните на менструация не се препоръчват тежки тренировки и натоварвания, затова е по-добре да останеш на пейката и да гледаш съучениците си как тренират.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...