.

Цветовете, с които да създадеш уют в дома си през есента

Цветовете, с които да създадеш уют в дома си през есента
Снимка: freedigitalphotos.net

Студеното време буди различни емоции, но най-вече носталгия и склонност към депресивно състояние. Има много методи, с които може да разведриш настроението си – излизане  с приятели, ходене на театър/кино или пък реконструкция на дома. Ще те насочим на какви цветове и мебели да заложиш, за да подобриш настроението си през есента. 

 

Хубаво е, когато искаш да повдигнеш настроението си да залагаш на топли цветове като червено, жълто, оранжево, шоколадово и розово. Също така е добре да има контраст. Пренеси в дома си гореспоменатите цветове, за да усетиш магията на сезона, но и за да излъчват топлина. Използвай тези шарки най-вече в текстила и аксесоарите.

 

Стените е най-добре да бъдат в ярък топъл цвят, тъй като досадното бяло или бледите фонове създават усещането за студ и безжизненост. Разбира се, зависи от вкуса ти и как гледаш на нещата.

 

Спалното бельо. Ще бъде доста свежо ако то бъде в по-светли гами, но обрисувано с цветя и плодове. А цветята, потопени във ваза на масата ще те накарат да се усмихнеш и ще създадат голям уют в дъждовния есенен ден.

 

 

Текстил. Той трябва да бъде мек, матов и без блясък. Най-добре избирай памучни и натурални материи, тъй като изкуствените могат да те дразнят или пък да се окажеш алергичен/а към тях.

 

Аксесоари. Много уютен би бил домът ти с лампиони в хола, малки възглавнички върху дивана или кошница с плодове на масичката. Напоследък ретро аксесоарите, дрехите и гримовете са доста актуални. Същото е и с мебелите – домът ти би станал по-интересен ако присъстват някакви по-ретро уреди. Хладилниците е прието да бъдат бели, но по магазините се предлагат в различни цветове. Също така не е зле в домовете да има и грамофон. Освен, че ще бъде интересно, родителите притежават доста плочи, които с радост днес биха си ги пуснали.

 

Хората, които не разполагат с особено място в дома си, бихме посъветвали да изберат трансформиращи мебели. Така ще имаш една мебел, но тя ще бъде мултифункционална и ще върши повече работа. Сгъваемият диван може да бъде както място за спане, така и просто диван за седене, някои шкафове за кухня се отварят с натискането на едно копче, а през останалото време изпълняват функцията на плотове.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...