.

Какво издава смехът ти

Какво издава смехът ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Смехът е спонтанна емоция, която би трябвало да изразява щастие и забава. Но различните хора се смеят в различни ситуации – някои го правят, за да прикрият завист, неудобство или разочарование. Ще ти подскажем какво издават различните видове смях за хората.

 

Кикот в неподходящ момент. Може би го правиш, защото не знаеш какво да кажеш в ситуация, в която всички други имат мнение по даден въпрос? А когато те те попитат какво смешно си видял/а, оправданието ти е, че си забелязал/а нещо в разговора, което е предизвикало тази твоя реакция. За да не се получават такива неудобни моменти те съветваме да промениш кръга си от познати/приятели с такъв, в който ще се чувстваш в свои води и да не се налага да се кикотиш, за да участваш в разговорите.

 

 

Смехът, който е подобен на плач. Такъв звук се получава, когато си притеснен/а. Няма как да го премахнеш напълно, просто приеми, че понякога има неща, които не могат да се контролират. За да се успокоиш може да опиташ коремно дишане, бавно и дълбоко, за да уравновесиш чувствата си.

 

Смееш се заедно с другите. Да, смехът е здраве и обединява хората, но да се смееш винаги, когато другите се смеят и то демонстративно, не е хубаво. Това е знак, че искаш да привлечеш внимание, а това означава, че чувстваш вътрешна несигурност и навярно избиваш комплекси. Така вместо да привлечеш хора, ще ги отдалечиш от себе си. Винаги се забелязва, когато един смях е изкуствен. Така че не се старай да привличаш внимание, това става естествено, не нагласено.

 

Звучен смях. Тези звуци обикновено са доста голям тормоз за ушите на околните. Сигурно си мислиш, че по този начин показваш колко ти е забавно, но всъщност не. Разбира се повечето хора, смеещи се по този начин го правят, тъй като им е вродено, но се опитай да редуцираш тази звучност. Този вид смях показва също, че обичаш да доминираш и не се съобразяваш много с останалите. Постави се на мястото на околните и ще разбереш колко е неприятно.

 

Ироничен смях. Доста често този вид смях се превръща в навик и се смееш на почти всяка дума, казана от събеседника ти. Да, понякога се получава, но идва момент, в който иронията става неуместна. Това издава у теб липса на увереност и самочувствие. Най-вероятно страдаш, а това провокира желание у теб и другите да страдат. Не забравяй, че по този начин нараняваш така, както и теб навярно са наранили.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...