.

Значението на розите според цвета им

Значението на розите според цвета им
Снимка: freedigitalphotos.net

Розите са едни от най-често подаряваните цветя и много жени ги обожават. Но доста често, когато получаваш като подарък рози, не забелязваш, че цветовете им носят послание. Особено ако са получени от любим човек/приятел, който иска да ти каже нещо чрез цвета им. Ще те запознаем със символиката на цветовете на розите.

 

Червените рози. Те са любимите на повечето жени и са най-продавани. Означават страст и любов. Също така има значение как се подаряват – дали напълно разцъфнали, или не. Разцъфналото цвете е символ на любов, за която всички знаят и е в разцвета си. Неразцъфналото цвете  е знак, че любовта/страстта към дадения човек е все още в началото и връзката тепърва предстои да бъде консумирана. Чувствата задължително трябва да бъдат запазени в тайна ако ти подарят пъпка на роза. Това означава, че все още един от двамата е несигурен или има някаква пречка да бъдете заедно, но все пак няма да се откажете.

 

 

Бели рози. Изразяват чистота и искрени чувства – приятелство, обич към майката или уважение. Подаряват се, когато имаш най-чисти намерения към дадения човек. Също така белите рози могат да се изтълкуват и като меланхолични, тъй като понякога този, който ги подарява на жена страда от несподелена любов.

 

Розови рози. Те са най-елегантни, изразяват щастие, радост и удоволствие. Човекът, който ти ги подарява те мисли за много специална и важна. Розовата роза носи и послание за тайна любов. Когато получиш полуотворено розово цвете означава, че любовта е истинска, дълбока и искрена, а когато е напълно разцъфнало, означава, че можеш да се довериш напълно на дадения човек.

 

Жълти рози. Има доста противоречия относно значението им. Някои смятат, че символизират приятелство и зов за втори шанс при влюбените, други – невярност. Вярва се, че ако ти ги подари момче е знак, че не трябва да му вярваш, тъй като намеренията му към теб не са чисти. Също така жълтите рози могат да подсказват, че някой те иска обратно в живота си.

 

Бели и червени. Комбинацията им е най-често срещана, когато някой ти дава посланието, че ще те пази в сърцето си завинаги. Може да бъде, когато заминаваш далече, при раздяла. Доста пъти тези два цвята са символика в погребенията – близките показват, че ще пазят покойника завинаги в съцата си.

 

Разбира се има значение и броя на цветята. Една роза символизира интимност, близост и страст, 12 рози – благодарност и уважение, а 50 и 100 – вечна любов.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...