.

Стотици тийнейджъри се превърнаха в "Отряд за правене на добро"

Стотици тийнейджъри се превърнаха в

Първият сезон на социалната игра GoTeen.si приключи като доказа, че модерната и приятелски настроена платформа може да провокира тийнейджърите да изразяват себе си по позитивен, артистичен и интелигентен начин, да се съберат и да се превърнат в “Отряд за правене на добро”. Организирана от фондация “Цветан Цанов”, посветена на каузата за общуване между децата без насилие, с подкрепата на EEA Grants, играта въвлече във своите мисии цели 782 участника (на възраст от 10 до 16 години). Най-упоритите от тях преминаха през 12 нива, на които ги очакваха различни предизвикателства, които да събудят тяхната креативност и да вложат творческия им потенциал в положителна посока.

 

Мисиите бяха подготвени от психолози, съобразени с възрастта и интересите на участниците. Сред провокиралите най-голяма активност предизвикателства бяха тези да снимат света “наопаки”, да споделят какво е усмивката и да решат колко точно вида усмивка съществуват. Други от мисиите ги хвърлиха в размисъл “какво работи шефът” или пък ги питаха кое е най-готиното място в училище. Провокирани да изразят мнението си за алкохола, наркотиците и другите зависимости, децата се окзаха с изключително оригинален поглед като един от отговорите дори съдържаше стихче: "Хей приятел, аз не пуша, а си хапвам сладка круша, и съм силна, и съм здрава, като желязото корава!”

 

Goteen.si раздаде 17 награди - 4 хилки за тенис, релерблейд, електронен дартс, шейна, колонки, раница,  2 слушалки ( хендсфоун), ролери, фотоапарат, мобилен телефон, таблет, HD екшън камера, айпад ). Играта беше напълно безплатна, реализирана благодарение на подкрепата на Програма за подкрепа на НПО в България и Финансовия механизъм на ЕИП (повече информация за дейността на програмата може да откриете тук - www.ngogrants.bg).

 

Фондация “Цветан Цанов” вярва, че всеки е готин сам по себе си и просто трябва да открие доброто в себе си и да го покаже на света. Това е и пътят към по-осъзнати и позитивни младежи, без склонност към агресивно поведение към хората и света около себе си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...