.

Какво да правиш през дните от седмицата според планетите [част първа]

Още подобни новини
Какво  да правиш през дните от седмицата според планетите [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако вярваш в енергията, която действа при подредбата на планетите, но не си запозната как се отразява тя на всеки ден от седмицата, а междувременно се чудиш защо диетата, с която влизаш във форма не действа, причината най-вероятно е в неподходящо избрани дни. Ето как планетите и дните от седмицата определят поддържането на добрата форма.

 

Понеделник. Лунен ден. Препоръчва се пречистване на организма. Луната покровителства храносмилателната система, но има и отрицателни страни. Разтоварването с консумации само на един продукт – например плодове, зеленчуци (сурови или задушени на пара) или извара (обезсолена), е полезно за организма не само от гледна точка на теглото, но и като изчистване от натрупаните токсини. Още по-голям ефект има, ако се комбинира с медитация. Денят е перфектен за краткосрочни диети, но не и за начало на продължителен хранителен режим. Луната е на страната на употребата на млечни продукти. В този ден те се усвояват лесно. Подходящи са водните спортове, тъй като водата има пречистващ ефект, и разходките на открито Понеделник е неподходящ за силови упражнения.

 

Вторник. Ден за физическа активност. Този ден е идеален за спорт или двигателна активност, която изисква повече физически сили и енергия (например зумба). Колкото по-активни и по-продължителни са упражненията, които правиш, толкова по-голям е ефектът от тях. При това не само върху тялото, а и върху организма като цяло. Но ако досега никога не си тренирал/а активно, направи го внимателно и с постепенно натоварване, за да не получиш травма. Вторник е ден под знака на Марс, който покровителства консумацията на месо, така че го включи  в менюто си.

 

 

Сряда. Ден на Меркурий. Носи сини дрехи и се разхождай на открито. Меркурий закриля дихателните органи. Затова аеробните упражнения имат изключителен ефект върху организма в този ден. Такива са аеробиката, скачането на въже, бягането, карането на колело. Срядата е и ден на въздуха, което означава, че всички разходки на открито са много добър избор. Но трябва да бъдат сред дървета (парк, гора), за да имат положително въздействие. В психологически план се препоръчва в този ден да носиш сини дрехи, тъй като действат пречиствателно на духа.

 

Четвъртък. Ден на Юпитер. Имаш нужда от топлина. Започни деня с топъл душ, чай или кафе. Обядвай с топла супа, а вечер пийни чаша затоплено мляко и си вземи отново топъл душ. Подходящи в този ден са лютите храни. В този ден тялото понася много добре физическата активност, тъй като Юпитер покровителства мускулатурата. Денят не е подходящ за диета. Не преяждай, търси баланса и съчетавай разумно храните.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...