.

Как да се справиш със студа

Как да се справиш със студа
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, които са много зиморничави и каквото и да облекат, все им е студено. А пък ти дори и да увеличаваш парното, имаш чувството, че те тресе. Ето няколко хитрини, с които ще престанеш да чувстваш толкова студа.

 

Яж месо. Ако наблегнеш на месните продукти през студените месеци, няма непрекъснато да трепериш. Причината е, че протеините се разграждат по-бавно и така в организма се отделя повече енергия и съответно се покачва телесната температура. Ако си вегетарианец/а или по здравословни причини не ядеш месо, наблегни на бадеми, кашу, боб, леща и овесени ядки.

 

 

Използвай хидратиращ лосион. Чувствителната кожа лесно се дразни от студа. Освен с неприятно чувство реакцията е свързана и с прилив на кръв към външния слой на кожата и съответно със загуба на топлина в тялото. Крайният резултат е, че ти става още по-студено. Затова специалисти препоръчват да използваш хидратиращ лосион. Това не само ще благоприятства състоянието на кожата, но и ще спре да ти бъде толкова студено. Нанасяй го по ръцете, краката, лицето. Студът кара кожата и да изсъхва и напуква. Ето още една причина да си слагаш крем.

 

Движи се. Със застудяването намаляваш разходките и спорта навън. Когато пък е топло се оправдаваш, че се потиш прекалено и никога не се движиш. Време е обаче да започнеш да го правиш. Плюс това един от най-добрите начини да се стоплиш е движението. По този начин кръвообращението се стимулира. Ако температурите навън да не са подходящи, не се отказвай от кратка разходка. Ако през повечето време от деня си седнал/а, на всеки 2-3 часа ставай да се разтъпчиш. Създай си навика сутрин, като ставаш и често тогава ти е най-студено, бързо да направиш няколко лесни упражнения - клякания или подскоци, колкото да се затоплиш.

 

Носи червено. Според психолози понякога представата за студа е на подсъзнателно ниво. Затова те препоръчват през студените месеци да помислиш не само с колко дебели дрехи се за обличаш, но и в какви цветове са. Червеното е идеалния цвят, защото създава визуална представа за топлина. Използвай го по-често и навсякъде. Също така това е цвета на страстта, не случайно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...