.

Как да се подготвиш за новогодишните празници [част първа]

Как да се подготвиш за новогодишните празници [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка година преди празниците си подложен/а на огромно напрежение, защото винаги оставяш всичко за последния момент, нали? Ние ще ти дадем примерен план за действие във всеки един от дните на декември. Така ще си спестиш нервите и ще успееш да се насладиш на празниците.

 

10 декември. Дойде времето да се замислиш по-сериозно какво ще облечеш в новогодишната вечер. Ако имаш подходящи дрехи или рокля за случая, добре, но ако нямаш? Крайно време е да тръгнеш по магазините да разбереш с какво ще си облечена.

 

11 декември. Тъй като по традиция, коледната елха се украсява 12 дни преди празника, тоест на 13-и, вече е дошъл моментът да извадите и прегледаш украсата. Виж дали лампичките са в изправност и помисли дали да не купиш и някои нови играчки.Готино е всяка година към елхата да прибавяш нещо ново.

 

12 декември. Ако не използваш изкуствена елха, купи си коледно дръвче. Също така си помисли за венец или клончета, с които да украсиш входната врата.

 

13 декември. Ако спазваш традициите, днес е точният момент да украсиш елхата и да сложиш коледната украса в дома си – с гирлянди и играчки или венци от естествени и изкуствени материали – изборът е изцяло твой.

 

14 декември. Не оставяйте за последния момент, а опаковай купените подаръци. Можеш да напишеш имената на хората, за които са предназначени, на специално купени за това картички или сам/а да изработиш такива: в различни форми и цветове. И, разбира се, да ги надпишеш лично с някакво мило пожелание за всеки.

 

15 декември. Ето, че половината месец изтече и празниците наближават с пълна сила. Прегледай свършеното до момента и се замисли дали не си пропуснал/а нещо.

 

 

16 декември. Преди почивните дни може да разпуснеш като с приятелите ти вземете билети за театър, кино или излезте на бар/дискотека.

 

17 декември. Време е да обърнеш специално внимание на детайлите: избери и купи салфетки и свещи за празничната маса, например. Както и неща, които ще са ти потребни за празника.

 

18 декември. След като вече знаеш с кого ще празнуваш и как, не е зле да съставиш списък и да започнеш да купуваш продуктите, които не се развалят бързо: шампанско, безалкохолни и алкохолни напитки. Ако пък ще празнуваш навън, където всичко ти е осигурено, занимавай се със себе си.

 

19 декември. Време е да се настроиш за зимата. Организирай се с приятели и идете на ледена пързалка, например. Ще бъде доста забавно.

 

20 декември. Освен с приятели, в училище/университет/работа също има коледни партита. Трябва да помислиш как да се облечеш за тогава и всички други подробности.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...