.

Кой как общува (разговаря) според зодиакалния си знак [част първа]

Кой как общува (разговаря) според зодиакалния си знак [част първа]
Снимка: iStock

Ежедневието ни е динамично и се налага бързо да се ориентираме в обстановката. Налага се също така да общуваме с много хора, различни, обаче не знам дали сте забелязали, че има събеседници, с които изобщо не можете да се разберете.

 

Защо е така?

 

Ами защото всеки един от 12-те зодиакални знака си има собствена характеристика на общуване и на всичкото отгоре някои от тях са антиподи - напълно несъвместими помежду си или най-малкото комуникацията им е доста трудна.

 

Овен

 

Само една дума е достатъчна, за да ги охарактеризира като събеседници. Монолог! Представителите на този знак „чуват“ най-добре себе си. Рядко се съобразяват с чуждото мнение и ако ситуацията е конфликтна или усетят, че губят позиции по време на разговора, то може да реагират твърде импулсивно, дори нетактично. Имат навика да говорят накъсано и да оставят темата на разговор недовършена. Диаметрално противоположни на тях са Везните, които са изключително диалогични. Разговаряйки с Овен на Везните обикновено им се налага да играят ролята на заинтересован слушател.

 

Телец

 

Телците са едни от най-скучните разказвачи. Започват някаква тема и постепенно се заплесват по детайлите до толкова, че забравят защо всъщност са започнали разговора. Те говорят ясно, разбрано, без превземки и излишни речови „украшения“. Не обвързват разговора с емоциите си. Обикновено са достатъчно компетентни по разискваната тема, но леко суховати, излишно самоуверени, скептични към чуждото мнение. Поставят всяка дума на точното й място, действат бавно, предпазливо, но последователно и целенасочено. Тяхна пълна противоположност са Скорпионите. Колкото Телецът с вторачва в подробностите, толкова Скорпионът търси символиката и дълбочината. Разговор между представители на двата знака се осъществява лесно – Телецът е безкрайно търпелив и невъзмутим.

 

Близнаци

 

Представителите на този знак са най-бъбривите. Убедителни са, изразяват се цветисто, готови са да се включат във всякакъв разговор. Не рядко залитат от една крайност в друга, от пространни обяснения до мечтателно мълчание. Което в никакъв случай не означава, че не са чули събеседника си. Напротив, в състояние са да възприемат всякаква информация почти „между другото“ и да я прилагат в съвсем необичайни схеми. Бързо усвояват чужди езици и обикновено разполагат с богат речников запас. Лесно намират общ език с всякакви събеседници, а ако загубят интерес се дистанцират светкавично. Пълната им противоположност са Стрелците. Колкото Близнаците са естествени и непосредствени толкова Стрелците са категорични и аналитични. Ще общуват до момента, в който Близнаците решат, че разговорът е скучен и ги натоварва. В следващата секунда са в състояние да изчезнат без никакви обяснения.

 

Рак

 

Разговарят изискано, емоционално, влагат в разговора много фантазия, речта им е изпълнена със специфични изрази и словосъчетания. Нерядко остават с впечатлението, че са неразбрани и, за съжаление, това не е само впечатление. Имат навика да говорят със заобикалки и да не казват точно това, което мислят, очаквайки че събеседникът ще го каже вместо тях. Залагат повече на общата емоция, отколкото на общата идея. Състрадателни са, отзивчиви, но и мнителни. Бързо печелят симпатии, но и точно толкова бързо могат да си създадат и врагове. Пълната им противоположност са Козирозите. Нежните и чувствителни Раци много трудно възприемат деловия и премерен тон на Козирозите. Раците се стремят да проникнат в духовната същност на фактите, докато Козирозите следват правилата и предпочитат да запазят дистанция между себе си и околните. Общуването им обикновено е опосредствано и по принуда.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...