.

Значението на буквите в наименованието на зодиакалните знаци [част втора]

Значението на буквите в наименованието на зодиакалните знаци [част втора]
Снимка: iStock

Буквите. Какво са те? Знаци, които подреждаме с идеята да изразим мисълта си. Какво ли щяхме да правим без тях?

 

И при това тези скромни „помощници“ за всяка наша ежедневна дейност са толкова различни у всеки народ...

 

Независимо от разликите в изписването си обаче, тези знаци носят вибрациите на определен звук, което е валидно дори за т.нар. „беззвучни съгласни“.

 

Задавали ли сте си някога въпроса каква е връзката между буквите (носещи вибрацията на определен звук), с които се изписва даден зодиакален знак и характеристиките на самия знак? Интересно е също така, че в някои знаци има букви, които се повтарят, както и че в различни знаци се срещат едни и същи букви. Това означава ли, че определени черти са особено застъпени при знаците, където има повторение на букви или пък, че други знаци имат сходни черти, защото при тях се срещат еднакви букви?

 

Да проверим.

 

Лъв – значение на буквите: 

 

Л - логика, артистичност, индивидуалност. Лъвската логика е различна от тази на Телеца. Лъвът я комбинира повече с артистичните си изяви, докато Телецът повече с желанието да наложи собствените си методи на работа.

 

Ъ – благородство

 

В - динамичност, творчество.

 

Доста различно от това при Овена. Лъвът отново свързва творческото начало с напредъка, за разлика от Овена, който изявява тези свои качества отделно едно от друго. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Лъва тук:

 

Дева – значение на буквите:

 

Д - общителност, взискателност, претенциозност

 

Е - проницателност, общителност, умение за справяне с трудностите. За разлика от по-горните знаци Девата не просто се справя с трудностите, тя ги отстранява за винаги и необратимо.

 

В - динамичност, творчество, различни както от Овена, така и от Лъва. Творчеството при Девата само` по себе си е динамична величина.

 

А - сила, напористост.

 

За разлика от Близнака, Девата е по-скоро настоятелна, водена от желание да държи ситуацията под контрол. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Девата тук:

 

Везни – значение на буквите:

 

В - динамичност, творчество. При Везните няма смесване – или е динамика, или творчество, при това в стремеж за постигане на баланс.

 

Е - проницателност, общителност, умение за справяне с трудностите. Голямото качество на Везните е, че винаги намират някой, който да отстрани затрудненията по пътя им и благодарение именно на прословутата им общителност.

 

З - интуиция, стремеж да проверяват фактите. За разлика от Близнаците те първо проверяват, пък след това, ако няма друг начин, следват интуицията си.

 

Н - остър ум, стремителност, нетърпимост към грешките, желание за напредък – доста по-умерени от тези на Близнаците и доста по-компромисни като реакция.

 

И - впечатлителност, контактност.

 

Като въздушен знак Везните наистина се впечатляват буквално от всичко, но за разлика от Близнаците подбират контактите си много обмислено. Не защото са предпазливи, а от страх да не се разочароват. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Везните тук:

 

Скорпион – значение на буквите:

 

С - властност, раздразнителност, бърза мисъл.

 

К - проницателност, нервозност, потайност.

 

О – емоционалност – тук буквата се повтаря 2 пъти, което е още един показател за изключителната емоционалност, стигаща до скована напрегнатост при Скорпионите. Доста различно от същото качество при Овните, които бързо избухват, изкарват емоциите извън себе си и точно толкова бързо се успокояват.

 

Р - постоянно напрежение, стремеж към самоизява и налагане на собственото мнение, доста идентични с тези на Рака, но по-контролирани и по-осъзнати.

 

П- скромност, акуратност, самотност.

 

И - впечатлителност, контактност. По-слабо застъпени от предишните зодиакални знаци.

 

Н - остър ум, стремителност, нетърпимост към грешките, желание за напредък.

 

За разлика от Овена, Скорпионите реагират искрено и прямо на дразненията. Деликатният подход не им е присъщ. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Скорпионите тук:


Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...