.

Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава

Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава
Снимка: Facebook

Често медиите и социалните мрежи са обвинявани, че използват абитуриентските балове за "храна". Май е месецът, в който завършващите и тоалетите са основна тема. Възниква обаче спор, кой е най-атрактивният на бала, чий тоалет е най-скъп, чии родители са се бръкнали най-много, за да изпъкне детето им.

 

Много е тъпо да се плюе по децата за техния избор и външен вид, за поведението им, за музиката, която съпътства празника им. Защото всичко това е продукт на възпитанието, най-вече в семейството. Хейтът по тях е хейт по нас самите, защото те са такива благодарение и на нас.

 

Медиите също не носят някаква глобална вина, защото самите абитуриенти държат да попаднат в тях. Видяхме мома на кон, която бе съпътствана от камери, които няма как да бъдат там, ако не са информирани предварително. Други се хвалят, че са отишли на празника си с каруца, с носия или пък някакъв друг отличаващ ги тоалет, атрибут или возило.

 

Има една категория, която пък държи да се покаже колко са заможни и как са пръснали хилядарки за бала.

 

Заформя се челен сблъсък – коя е девойката, привлякла най-много внимание със скъпата си рокля. Момчетата, както обикновено, са на заден план. Тази година никой не се похвали с чепици и костюм за над 10 000 лева.

 

Медийните фаворитки за принцеса на бала тази година са две.

 

Вече всички се запознаха с абитуриенката Габриела Якуб. Тържеството й бе удостоено и с огромно медийно внимание, а самата Габи сподели, че е имала 3 рокли за вечерта и се е подготвяла за този ден цели 2 години. Твърди, че известността й се дължала на нейната красота, ум и упоритост.

 

"Не може без завист и злоба. Типична народна черта е. Тъжното е, че тези озлобени хора живеят в заблуда, че ако имаха тези възможности, щяха да са по-различни. И да, от 12-годишна ежемесечно си плащам за PR на всичките 32 медии, които ме спрягат, баща ми ме подготвя за продан, в Дубай ходя за същото, а за произхода ми да не говорим. Цялата съм в корекции и силикон и се чувствам много нещастна, защото съм емоционално празна барби кукла, която едвааам е завършила училище. Та за това празнувам така и живея така, както вие не може да си позволите! Не за друго, а защото сте злобни и завистливи! И само да питам-гроздето кисело ли е?...", демонстрира самочувствие Якуб.

 

Момичето допълва, че има най-грижовните родители, които не спират да се трудят, за да задоволяват всяко нейно желание, но също така обяснява, че никога не е злоупотребявала с това. Но пък не отрича, че славата я радва.

 

Ето тук е разковничето - хем искат да са известни, хем после се сърдят на негативните коментари. Богатството не е порок, но да го демонстрираш самоцелно няма как да се хареса на всички. Всъщност не би трябвало да се харесва на никого. Изцепките на задоволените отвсякъде момичета никога не са гледани с добро око. Не за нещо друго - защото се хвалиш с пръснати на вятъра пари, а всъщност нито си ги изкарал с пот, нито имаш заслуга за тях.

 

Родителите явно имат нужда от показ и нереализирани свои мечти да са известни и сега наваксват с децата си. Ако цялата двегодишна енергия на Якуб бе насочена да дари 1/10 от изхарчената сума за някоя връстничка, която няма с какво да отиде на бала - тогава би била поздравена.

 

Само че Габриела Якуб си има конкуренция - Каролина-Клер. За нейната известност се грижи нейната майка на принципа "нашето гардже е най-хубаво"

 

По думите й, момичето е участничка в редица конкурси за красота и не излизала от тройката на конкурси като "Мис Вселена България 2012" и "Кралица на Балканите 2012".  

 

Останалата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...