.

5 неща, които цял живот си отварял неправилно, без да знаеш

5 неща, които цял живот си отварял неправилно, без да знаеш
Снимка: Pixabay

Омръзнало ти е да разливаш млякото от кутията, да се оказваш залян с кристалчета захар, да се окапваш с течна сметана? Може би просто не си знаел как да отвориш опаковките правилно.

 

Човек се учи, докато е жив. Ето няколко истини за това как всъщност са разработени опаковките, за да са и лесни, и удобни за употреба.

 

 

1. Прясното мляко в картонена опаковка, натуралните сокове, течната сметана за сладкиши – всички те „подлизват“, както казва баба ти. И ти винаги се цапаш, и после винаги ти лепне. А хрумвало ли ти е, че ако вместо да си сипваш, държейки отвора на кутията надолу, може да опиташ, ако отворът е от горната страна – така струята на течността няма да пада директно и да подлизва, а ще се излива като образува малка дъга, която няма да докосва кутията и да те цапа. Опитай!

 

2. Захарчетата за кафе в хартиена опаковка – каквото и да правиш, винаги половината захарче остава върху ръцете ти, а другата половина е върху масата.. Ако ти е писнало, отвори следващото си захарче по средата – ако го разкъсаш директно там, докато захарчето се намира върху чашата с кафе, кристалчетата ще паднат право в самата чаша – нито върху ръцете ти, нито върху масата. Доста приятно, нали?

 

3. Помниш ли вкусните чипсове в твърди продълговати кутии? И как винаги бъркаш надълбоко в тях, за да си извадиш чипсче? А ръцете ти стават лепкави и солени, защото обърсваш кутията отвътре всеки път, когато бръкнеш.. Ако наистина помниш, значи знаеш, че в кутията има нещо като картон, разположен по цялата ѝ дължина. Е, този картон се издърпва, за да можеш вместо да бъркаш надълбоко вътре, просто да може да си взимаш парче по парче отвън.

 

4. Тик-так бонбонките, които винаги изсипваш всички наведнъж в ръката си, или в ръката на някой приятел. Всъщност, на капачето има издълбано местенце за точно eдин бонбон. Отваряй капачето така, че това едно бонбонче да се задържи в отреденото му за това място – така всички от компанията ти ще получават по едно бонбонче, а не по 20 наведнъж.

 

5. Малките течни сметанки за кафе, които никога не се отварят отведнъж и трябва да бъркаш с пръст, за да доотлепиш тънкото капаче. А замислял ли си се, че зъбчето отвън, което дърпаш, за да отвориш сметанката, което винаги отлепва само процеп в отвора, а не цялата капачка, е направено така, за да прави точно това? Защото ако се отлепи цялата, ще подлизва. Целта е точно това зъбче да пробие дупка в капачето, за да може течността да се излива от дупката, вместо върху ръката ти. Хитро, а?

 

Всички тези дребни хитрости са доста удобни. Опитай се да намираш алтернативно решение на всичко, защото често се случва отговорът да е точно онова, което наистина не мислиш, че е. А и вместо да се мъчиш над нещо, за да стане точно както ти го искаш, помисли, че може би е по-добре просто да си свършиш работата, макар и не по точно определения от теб начин.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...