.

Защо кучето ти накланя глава настрани и те гледа в очите?

Защо кучето ти накланя глава настрани и те гледа в очите?
Снимка: Pixabay

Бас хващам, че ти се е случвало кучето ти да дойде при теб и да те гледа с няколконена на една страна глава и с изплезен език..

 

Всички знаем колко са сладки тези душички, когато изглеждат така, но някога питал ли си се защо всъщност го правят? Със сигурност причината не е само за да са още по-сладки и пухкави. Оказва се, че е малко по-различна.

 

 

Всъщност, когато накланя глава настрани и те гледа, кучето ти показва чувство на съпричастност към теб. Или поне се опитва, доколкото му е възможно. Има смисъл, нали? Ако си имал куче някога, ти добре трябва да знаеш, че те са много добри в това да разчитат как се чувстваш и да разбират какво ти е.

 

Сещаш ли се за моментите, когато ти е тъжно и милата животинка идва при теб, за да се сгушите заедно? Или пък ако плачеш и то идва, за да ти близне бузата, по която се стича сълза? Да, тези животни имат много силно „шесто“ чувство, което им помага да разбират емоциите на хората. Сякаш с този си жест кученцето ти казва, че те слуша и е на твое разположение, ако искаш да споделиш с приятел.

 

Едно от изследванията в института за защита на животните в САЩ споделя, че теоритично, когато кучето наклони глава настрани, това е негов тик на слуха. Оказва се, че то наистина сякаш надава ухо, за да те чува по-добре и да те разбира.

 

Знаеш, че кучетата чуват много по-добре от хората, но знаеш ли, че те имат съвсем различен процес на слушане? Те могат много по-точно от нас, хората, да определят от къде точно идва всеки звук. От това се разбира, че когато накланят леко настрани глава, кучетата сякаш настройват вътрешното си ухо, за да чуват по-добре.

 

Всичко това, тези домашни любимци правят с единствената цел, освен да те успокоят, и да те защитят, защото ти си техният господар и покровител. И те те обичат. И са ти благодарни. И ти наистина можеш да разчиташ на тях, точно толкова, колкото и те на теб. И наистина е факт, че кучето е най-добрият приятел на човека.

 

Даже е доказано експериментално, че ако имаш домашно животно куче, това наистина намалява нивата на стрес в съзнанието ти, както и че много бързо повишава доброто ти настроение.

 

Другият много голям плюс на това да си имаш кученце е, че покрай него ще бъдеш още по-стимулиран да правиш упражнения, защото трябва да го разхождаш всеки ден. Така едновременно ще си играете, ще прекарвате време заедно и ще пазиш фигурата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pe6oskeiborda
преди 7 години
0
1
!
Отговори
хаха яко братлайквам
Страница 1 от 1