.

8 доказателства, че ТИ си над средното ниво на интелигентност

8 доказателства, че ТИ си над средното ниво на интелигентност
Снимка: Pixabay

Знам, че искаш да правиш тестове за интелигентност. Те наистина са интересно нещо, но е ужасно трудно да се намери дори и един адекватен такъв, който да не е платен.

 

Все пак, това да определелиш колко си интелгинтен в действителност, и то без каквито и да е тестове, не е толкова трудно. Нужно е само да бъдеш малко или много обективен, както и да помислиш.

 

Ако отговаряш на тези 8 признака, значи със сигурност си по-интелигентен от повечето хора.

 

1. Ти си първородно дете на семейството ти. – може да звучи тъпо, но изследванията на лекарите и биолозите наистина доказват, че първото родено дете в едно семейство е -действително с по-добри гени и по-висока интелигентност. Това не значи, че ако си второ или трето дете, ти си по-глуповат. Значи просто, че първородният син или дъщеря има по-голям генетичен старт от теб. А това какво ти ще сътвориш от себе си, ами – то зависи само от теб.

 

 

2. Нямаш наднормено тегло. – ясна ти е максимата „здрав дух, здраво тяло“, както и че тя не е далеч от истината, дори е факт, че ако не натоварваш тялото си, органите в него ще работят по-добре. В това число и мозъкът ти. Френски учени открили връзката между стройната фигура и интелекта – според проучването им, речниковият състав на по-пълничките хора е с около 10% по-слаб, отколкото този на стройните хора.

 

3. Не пушиш. – през 2010г. е проведено проучване, което засяга група от 20 хиляди души. Като негово доказателство излиза, че хората, които не пушат, са доста по умни. Данните сочат, че непушачите на възраст между 18 и 24 години имат IQ около 101 пункта, а това на пушачите е едва около 94.

 

4. Левичар си. – тук говори науката. Става дума за самото мислене на левичарите – това не е просто генетика, нито безразборен избор – левичарите имат по-разчупено мислене, по-широкоскроени са и са по-нестандартни личности. Склонни са често да се занимават с по-странни професии, а самото им мислене, което е меко казано различно, ги прави по-интелигентни и по-развити в това отношение.

 

5. Не си зависим от телефона си. – ами, разбира се, че си по-интелигентен, най-малкото вместо да се взираш в него, вероято четеш книга, излязал си сред природата, наслаждаваш се на залеза, или дори посещаваш музеи.. Доста немодерно и старовремско, а? :) Направо истинска отживелица.. Проучване на учените в САЩ от скоро показва, че хората, които не се „залепват за телефона си“ целодневно са в пъти по-умни от тези, чиято основна ценност е да постват нови и нови статуси в социалните мрежи.

 

6. Имаш котка. – според последните проучвания, собствениците на домашен любимец куче са значително по-общителни и приятелски настроени, а тези, които имат котка – те са по-големи интелектуалци. Връзката, която фигурира, е че притежателите на котка са по-интровертни личности, а котките, сами по себе си, са животни с характер, който отлично пасва на характера на затворените си и чувствителни стопани.

 

7. Висок си. – учени от Принстън открили, че след третата си година, високите деца се справят доста по-добре, отколкото нисичките в тестовете. Още веднъж, това са окрития, направени въз основа на средностатистически изследвания.

 

Не им се доверявай напълно, не ги прави твой основен пътеводител – ТИ си твоят основен пътеводител. Ако искаш да бъдеш по-умен, развивай се, бъди постоянен в старанието си и се наслаждавай на резултатите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
nikidim991
преди 7 години
0
1
!
Отговори
До Mr. Nerd: Има много хубави и полезни статии в този сайт, така че определено човек може да научи много неща от него.
Mr. Nerd
преди 7 години
2
0
!
Отговори
Никой който чете това не е над средното ниво на интелигентност,защото никой интелигентен човек не чете Teenproblem (в това число и аз
Страница 1 от 1