.

Персонажите по морето [част първа]

Персонажите по морето [част първа]
Снимка: Pixabay

Няма да те изненадам, ако ти кажа, че лятото на морето можеш да се нагледаш и да срещнеш най-различни персонажи, един от друг по-зашеметяващи. И тук дори няма да сложа възрастово определение..

 

Истината е, че дори не става въпрос само за българи. И чужденците по нищо не ни отстъпват, особено що се отнася до амплоато на почиващи граждани. Въпреки всичко, склонна съм да разгранича дори повече от 10 персонажа, но към момента съм ти избрала точно толкова, защото тях ще видиш със сигурност.

 

За по-голям ефект, издирвай ги на Слънчев Бряг, Златни пясъци, Свети Влас и другите шумни летни курорти, пълни с хора от сутрин до вечер и обратно.

 

 

1. Спасителят

 

Шоколадов тен, мускули, подути до пръсване, огледалните очила и .. гелосана прическа на иглички.. Мда, виждал си го. Носи ярко червени или оранжави панталонки, за които дори не си сигурен, че са бански, просто понеже никога, ама никога не си го виждал да "спасителства", така да се каже.

 

За сметка на това, виждал си го да се разхожда, да говори по телефона, да се снима с готини мадами, да лежи на плажа, да си мие краката, но никога да плува и да спасява хора. Рядко го виждаш дори да направи забележка на някого. Е, чувал си свирката му, от време на време, но доста оглушително. Ще го познаеш и по това, че обикновено е заобиколен от доста девойки.

 

2. Батката

 

Малко прилича на спасителя по габарити, но все пак нали точно затова е блъскал във фитнеса последната една година.. А и не е нужно да е различен, нужно е само да е готин пич. Вероятно ще го познаеш по ланците и веригите, които дрънчат докато минава наоколо ти, или пък ще те ослепи с блясъка на скъпия си часовник. Ако го загледаш по-хубаво, дори може да видиш корите с яйца и щайгите с банани, които са давали приноса си, за да изглежда така днес.

 

Ако не успееш да видиш тях, тогава шансът да видиш бурканчетата с химически вещества под мускулите му става все по-голям. Не се залъгвай, че може да размениш дума с него, вие двамата стъпвате по различен начин на тази земя, затова надали имате обща приказка.

 

3. Пияндето

 

Интересното тук е, че е твърде вероятно да ти е набор.. Гледката е следната: онази част от плажа, която яко смърди на алкохолни изпарения, а в пясъка до хавлията на обитателя ѝ има вадичка с няколко заровени бутилки в нея. Става дума за бирата, която постоянно виждаш някакви хора да разнасят насам на там, докато пича седи на хавлията или е полегнал върху ѝ, но раздава насам натам двулевки, за да омилостиви преносвачите на биричката.

 

Той е весел и забавен, ако все още може да говори. Ако не е от приказливите, той просто кротко ще надига бутилка след бутилка, и така до зори.. Ако се излъже да спре да налива биричка някъде по средата на деня, силно вероятно е да го видиш в най-голямата дискотека вечерта, където вече е минал на твърдо.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...