.

10 любопитни факта за Coca-Cola, които не знаеш

10 любопитни факта за Coca-Cola, които не знаеш
Снимка: freeimages.com

Coca-Cola е напитка, която се консумира по цял свят. Всеки ден се изпиват по 1,7 милиарда напитки от мъже, жени, тийнейджъри и деца. И въпреки че ти е добре позната, има любопитни факти, които най-вероятно не знае за нея. Кои са те?

 

1. Едва няколко души знаят тайната формула за приготвянето на Coca-Cola. Концентрираният сироп за напитката се приготвя в Америка, след което се изпраща към 900 бутилиращи фабрики по цял свят.

 

2. У нас работните места, поддържани от системата на Coca-Cola, са 19 900. Тоест с всяко 1 работно място се поддържат още 8.

 

 

3. Coca-Cola е първата напитка, излетяла в Космоса. Това се случва през 1985 година, когато космонавтите на космическата совалка „Челинджър” отпиват от направената специално за тях Coca Cola Space Can.

 

4. Ако бъдат напълнени всичките 2,8 милиона Coca-Cola вендинг автомати по света, бутилките и кенчетата ще заемат място, равняващо се по квадратура на 4 сгради Empire State Bulding.

 

5. Ако всички бутилки Coca-Cola в света бъдат наредени хоризонтално една до друга, дължината на веригата ще достигне до Луната и обратно 1677 пъти.

 

6. Производството на Coca-Cola у нас е започнало през 1965 година.

 

7. Coca-Cola произвежда толкова много различни напитки, че ако пиеш по една от тях на ден, ще ти бъдат необходими 9 години, за да опиташ всичките. Coca-Cola произвежда над 3500 вида напитки, разделени в 500 различни бранда.

 

8. Първата най-лесно разпознаваема дума в света е „ОК”, а втората е Coca-Cola.

 

9. Всеки човек по света пие Coca-Cola поне веднъж на 4 дни.

 

10. През 1931 година за пръв път в реклама се появява дядо Коледа и оттогава до ден-днешен си го представяме като белобрад старец с червен костюм и коремче.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
_labala_
преди 7 години
0
3
!
Отговори
nesum saglasen s nomer 9 ;d az nesum pil cola ot nqkolko godini
Страница 1 от 1