.

Кога хората са най-щастливи?

Кога хората са най-щастливи?
Снимка: iStock

Какво представлява щастието? Колко често човек е щастлив? А кога е най-щастлив?

 

Постигането на щастие може да отнеме над 50 години, но в крайна сметка то сполетява хората на 53-годишна възраст. На тази възраст мъжете и жените вече са в състояние да приемат своите несъвършенства, радват се на по-голяма увереност, не се притесняват за дреболии, почти не се интересуват от мнението на околните и нямат финансови тревоги.

 

 

Хората между 50 и 70-годишна възраст се чувстват по-щастливи, отколкото на младини. Средната възраст, на която се постига истинско задоволство и щастие, е 53 години.

 

Сред предимствата на по-късната възраст са, че хората могат спокойно да бъдат спонтанни, не им се налага да участват в маратони, могат да живеят без секс, но не и без очила, могат да бъдат прями и да се надсмиват над околните, могат спокойно да споделят тайните на своите приятели, защото те най-вероятно ще ги забравят, могат да носят удобни дрехи и обувки, без да се притесняват как изглеждат, имат повече свободно време за развлечения, могат спокойно да си подремват следобед и имат извинение за това, че забравят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...