.

Любопитни факти за сперматозоидите

Любопитни факти за сперматозоидите
Снимка: iStock

Знаеш ли каква е връзката между количеството сперма и начина на живот? Знаеш ли какво може да навреди на качеството на спермата? Разбери тези и други любопитни факти:

 

Има връзка между здравето на мъжа и качеството на неговата сперма. Когато един мъж иска да оплоди приятелката си, е добре да спре цигарите, да започне да се храни здравословно и като цяло да води здравословен начин на живот. Околната среда също оказва влияние върху плодовитостта на мъжа.

 

На мъжкото тяло му е нужно около 60 дни, за да произведе сперма, която се отделя по време на еякулация.

 

 

Спермата остава в женското тяло около 48 часа след секс. Тя може да остане там до 5 дни. Времето зависи от бактериите в шийката на матката, които хем защитават сперматозоидите, хем помагат за оплождането.

 

Горещината намалява количеството на спермата. През лятото те са по-малко на брой, а през зимата – повече. Поради тази причина през студените зимни месеци се зачеват повече бебета.

 

В първите моменти на еякулация количеството сперма е най-голямо.

 

Спермата съдържа фруктоза и поради тази причина има леко сладникав вкус. Това обаче не означава, че ако наблегнеш на консумацията на плодове, спермата ти ще стане по-сладка.

 

Мит е, че многото секс или самозадоволяването намаляват количеството сперма. Нейното количество може да се намали поради физиологичен проблем.

 

Някои жени наистина имат алергия към сперма, но това е рядкост.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...