.

Седмичен хороскоп за тийнейджъри

Седмичен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: iStock

Овен

 

Широката дневна температурна амплитуда предразполага към разболяване. Обличайте се подходящо и сменяйте дрехите след игри, спортни занимания и изобщо, когато сте изпотени.

 

Ако усетите болки в гърлото, синусите, ушите, съобщете на родителите си незабавно, за да вземат необходимите мерки. Вирусната инфекция може да започне с рязко висока температура и не само ще ви стресира, ами и ще ви съсипе последните дни от ваканцията. Избягвайте компанията на видимо болни ваши приятели.

 

Телец

 

Използвайте последните дни на ваканцията за физически и спортни занимания. Особено ако сте прекалили с лакомствата по време на празниците и ако сте с наднормено тегло. В случай, че наблизо няма зала, пързалка или друго подходящо място за спортуване, то помагайте активно у дома. Все е нещо.

 

Отделете време и за интелектуални занимания. Наваксайте пропуснатите уроци. Не си е работа да започнете годината с ниски оценки.

 

Близнаци

 

Каквито сте любопитковци през ваканцията (или поне оставащите дни) нещо ново и непознато ще привлече вниманието ви. Помислете преди да се откажете от старите занимания и да се хвърлите енергично към поредното предизвикателство. Ако става дума за колективна дейност в клуб или група задължително разговаряйте с родителите.

 

Част от интересите ви са свързани не само с желание, но и с време, и с пари. Да не се получи така, че заради дивото да изпуснете питомното или, по друг начин казано, заради нещо, което за минутка е привлякло вниманието ви да изоставите важни цели.

 

Рак

 

Склонни сте към прояви на раздразнителност, капризи и егоизъм. Защо ли? Ами защото не ви се иска да споделяте коледните и новогодишните подаръци с никого. Обаче, нали знаете: „каквото повикало – такова се обадило“. Щом не давате няма и да получите.

 

Ще ви е много по-интересно в компания. Ще покажете какво имате, ще видите и чуждите подаръци. И на края най-вероятно ще установите, че вашите хич не са за пренебрегване. Не провокирайте съучениците си към конфликти, няма да ви се размине.

 

Лъв

 

Още няколко дни почивка и после пак „на черешата“. Използвайте тези дни за укрепване на спортната си форма. Посетете ледената пързалка, зала за катерене, стрелбище или каквото друго ви харесва. Осигурете си и подходяща компания, за да е още по-приятно.

 

В училище обстановката може да се окаже леко враждебна и напрегната, но запазете спокойствие. Важно е да не се приобщавате към нито една от конфликтните групи.

 

Дева

 

В последните дни на ваканцията нещо не ви свърта в къщи. Хубаво е да сте повече сред природата и на открито, наистина, но избягвайте местата, където има струпване на много хора. Имунната ви система е леко нестабилна, не е желателно точно сега да се разболявате.

 

Организирайте времето си така, че да съчетаете полезното с приятното. Посетете изложба, библиотека, музей. Общувайте повече по телефона, отколкото лично и не забравяйте правилата за лична хигиена – миене на ръцете още с влизането у дома.

 

Везни

 

Още само няколко свободни дни. Използвайте ги максимално. Ако е възможно да погостувате на приятели или роднини в друго населено място, то направете го. Ще се почувствате прекрасно.

 

Ако пък не, организирайте си една „градска ваканция“ с приятелите и отидете някъде, където до сега не сте били. Ще има за какво да разказвате на съучениците си в края на седмицата.

 

Скорпион

 

Хич да не ви учудва, ако през тази седмица се окажете най-желаната компания за всичките си приятели, съученици и познати. Може почти ежедневно да ви канят на гости или на някакви купони. Бъдете любезни, не отказвайте, но и не се заседявайте твърде дълго. Всичко трябва да е с мярка.

 

Освен това, дайте приоритет на познатите, после на приятелите и последно на съучениците. Тях и без това си ги виждате всеки ден.

 

Стрелец

 

Ако родителите ви или вие нямате планове за пътуване през тази седмица, то по-добре си стойте през повечето време у дома. Използвайте последните дни на ваканцията за намиране и усвояване на информация по въпроси, които ви интересуват и бъдете предпазливи, съществуват предпоставки за травма.

 

В учебните дни бъдете още по-предпазливи пак по същата причина. Не се пързаляйте по заледени локви и не правете циркаджийски номера по парапетите в училище. Имайте пред вид, че навяхването, а не дай си Боже, счупването на крайник е много болезнено.

 

Козирог

 

Няма повече празници и това ви натъжава. Отдайте се на любимите си занимания. Останете сами със себе си или поне само с членовете на семейството в оставащите няколко ваканционни дни. От вас зависи да възстановите оптимистичното си настроение.

 

А ако все пак не успеете, то не създавайте конфликтни ситуации в училище. Няма да се почувствате по-добре от това, че ще развалите настроението на някой друг.

 

Водолей

 

Горите от нетърпение да споделите преживяванията си. Само имайте пред вид, че не всички ще са съгласни да влязат в ролята на „добрия слушател“. Ако най-близките ви приятели или съучениците покажат отегчение и не проявят интерес към приключенията ви, то със сигурност ще заинтригувате родителите си.

 

Много добре, защото не само ще спечелите вниманието им, ами и ще ги подтикнете към откровеност. Истински ще ви изненадат. Ще разкажат за своите приключения на вашите години и ще установите, че съвсем не са такива „сухари“, за каквито ги мислите.

 

Риби

 

Новата година започна с нови запознанства, които ви изпълват с надежда и възторг. Не прекъсвайте връзката със старите приятели, докато не сте напълно сигурни, че новите ви допадат повече. Почти сигурно е, че част от тях съвсем скоро ще изчерпат съдържанието си и вие сами ще предпочетете да ги прекратите.

 

В училище може да се случат изненади, при това не от най-приятните. Да ви потърсят отговорност за стари обещания. Колкото по-бързо оправите нещата, толкова по-добре.

 

Седмичният тийн хороскоп е изготвен от П. Георгиева  


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...