.

Честит първи учебен ден, скъпи ученици :))

Честит първи учебен ден, скъпи ученици :))
Снимка: Dreamstime

Днес не е 15-ти септември, но е първият учебен ден за всички ученици.  Над 730 000 деца влизат в класните стаи, някои за пръв път, други за пореден, а трети за последен.

 

За втора поредна година училищата сами ще решават кога да започне откриването на учебната 2012/2013 година. По този начин министрите ще имат възможността да открият церемонията в повече от едно училище. Традициите със слушането на химна, издигане на българското знаме и прозвучаването на първия звънец ще бъдат спазени във всяко едно учебно заведение в страната.

 

Няма спор, че този ден е най-вълнуващ за първокласниците и за осмокласниците. Няма нищо по-хубаво от това да влезеш в това училище, да се запознаеш с нови хора и да създадеш нови приятелства. За някои тийнейджъри обаче това не е чак толкова хубаво изживяване. Те се притесняват от непознати, не обичат да се запознават и смятат, че хората около тях няма да са готини.

 

 

Не се плашете от новите учители. Те обичат да се правят на строги и стриктни първите няколко дни, но след това омекват и ще видите, че дори ще ви помагат, когато имате нужда и потърсите помощ от тях. Ако някой от старото ви училище е приет в същата гимназия, отидете заедно на откриването, дори да сте в различни класове. Така ще ви е с една идея по-спокойно. Може да ходите заедно първите няколко дни, ако живеете близо един до друг.

 

Напълно нормално е да се притеснявате, когато сте заобиколени от непознати хора. Но помнете, че и другите се чувстват като вас. Спокойно, нужни са ви няколко дни, за да се опознаете.

 

Възможно е първите няколко учебни дни да ви се сторят изключително дълги, защото няма с кого да контактувате или сте се сближили случайно с човек, който не ви допада чак толкова, но движите с него, защото е единственият ви познат. След 2-3 седмици ще опознаете и другите си съученици и времето, прекарано в училище, ще става значително по-приятно.

 

На добър час, скъпи ученици :))


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ChildrenOfBodom
преди 11 години
1
10
!
Отговори
Мерси.. нямаше нужда ;д
Страница 1 от 1