.

Как да научите чужд език по забавен и лесен начин?

Как да научите чужд език по забавен и лесен начин?
Снимка: Dreamstime

На някои хора им спорят чуждите езици, но други трябва да положат повече усилия, за да постигнат желаните резултати. В днешно време без чужд език /особено английски/ човек е загубен. В България почти всяка фирма наема служители, които знаят поне един чужд език, а и по този начин имаме възможността да комуникираме с хора от цял свят. Затова отделете нужното време и финансови средства и инвестирайте в бъдещето си. За да научите максимално бързо и лесно нов език, правете го с желание и по приятен начин.

 

Вижте няколко съвета как да учите и запомняте по-лесно:

 

Гледайте филми – те ще ви помогнат да научите нови изрази и думи, които не се срещат в учебниците и самоучителите. Единият вариант е да гледате любимия си сериал без субтитри и после да си го пуснете с, за да видите какво сте разбрали. Ако не искате да гледате едно и също нещо два пъти, пуснете си сериала/филма със субтитри, но се старайте първо да чуете какво казват актьорите, а след това да насочите вниманието си към превода. По този начин на момента ще разберете новите думи и изрази и ще се упражнявате да превеждате.

 

Учете от детски учебници – опитайте се да погледне на новия език през очите на едно дете. Учебниците и книжките, предназначени за малчуганите, са много по-интересни и са направени по леснодостъпен начин.

 

 

Тренирайте – хубаво е, когато пътувате в чужбина да не използвате английски език /освен, ако не учите именно него/ и да научите основни думи и изрази, които да използвате в градския транспорт, магазините, музеите и т.н. Така хем ще тренирате, хем ще направите добро впечатление на местното население. Всеки обича да говори на родния си език, без значение дали е свикнал с туристите или не.

 

Говорете - някои хора правят грешката да посещават курсове по чужд език и да говорят само по време на тях /и то разговорът се изразява в четене на верните отговори на упражненията/. За да научите нов език, вие трябва да го практикувате постоянно. Намерете си някое онлайн другарче от страната, чиито език учите, и си пишете mail-и или си чатете. Помолете го да ви коригира, ако грешките ви са фрапантни.

 

Използвайте новите технологии – ако имате смартфон, то може да упражнявате чуждия език, който учите, навсякъде. Просто си изтеглете подходящи приложения и учете. Така постепенно ще свикнете с новите думи и изрази и ще сте готови за нови знания.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
tedidanielova
преди 10 години
1
2
!
Отговори
dosta pravilno :)
Страница 1 от 1