.

Рискуваме повече, когато сме гладни

Рискуваме повече, когато сме гладни
Снимка: Dreamstime

Хората, които взимат решения на гладен стомах, са по-склонни да поемат риск и да действат, без да се интересуват от опасността на последствията, смятат германски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да проверят по какъв начин чувството за глад въздейства върху мозъка и по-специално върху онази негова част, отговорна за взимането на решения, специалисти от института по невробиология „Макс Планк” провели лабораторен експеримент с участието на плодови мушици.

 

Именно така учените открили, че когато са гладни, насекомите игнорират заплахите от външната среда и единственото, от което се интересуват, е това, как да се нахранят. Причината за наблюдаваното явление се крие в специфични неврони, чието въздействие отслабва, когато се появи чувство за глад.

 

Германските специалисти смятат, че подобни реакции в мозъка могат да се наблюдават и при животните и човека. Доказателство за това са резултатите от предишно проучване, сочещи, че хората са по-склонни да поемат финансови рискове, когато са гладни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Pink_Panther
преди 10 години
33
9
!
Отговори
Тая снимка не знам за кой път я виждам тука....
Страница 1 от 1