.

Как да се справим с предателството?

Как да се справим с предателството?
Снимка: sxc.hu

Скарали сте се с най-добрия си приятел и няма какво да направите, защото ситуацията е непоправима? Единственото, което искате е просто да прелистите страницата и да забравите за тежкия момент, който ви се е наложило да изпитате? Има няколко лесни стъпки, чрез които това може да се случи:

 

Не отмъщавайте!

 

Обмислете добре действията си и в никакъв случай не отмъщавайте. Бъдете зрели и не си позволявайте да направите точно това, което ви е наранило, защото всъщност няма да сте по-различни от въпросния човек. Не бива да забравяте, че чрез отмъщението си вие всъщност отказвате да прелистите страницата и вместо това отделяте от времето си, за да мислите именно за човека, който не желаете в живота си.

 

 

Ограничете комуникацията с дадения човек

 

Колкото по-рядко комуникирате, толкова по-лесно ще го премахнете от живота си. Дайте му шанс да обясни ситуацията и да поднесе извиненията си, но това е максимално допустимото количество комуникация, което трябва да има помежду ви. Ограничете се само до ежедневния поздрав и то ако ситуацията го налага и продължете напред. Не забравяйте, че има хиляди други хора, които чакат да бъдат открити, затова не губете времето си с такива, които ще ви донесат само разочарование.

 

Дръжте се мило или поне не злобно

 

Осъзнаваме, че в такъв момент ви иде да изядете с парцалите бившия ви най-добър приятел, но не позволявайте да се отдадете на емоциите. Дръжте се сякаш е поредния непознат, който сте срещнали и не пилейте емоциите си напразно. Злобното отношение най-много да ви донесе още конфликти, които няма да ви позволят да го забравите.

 

Спрете да мислите за случката

 

Колкото и трудно да е - просто спрете! Разбираме, че случката, която ви е накарала да прекратите приятелството си, сигурно е изключително сериозна и едва ли бихте могли да я забравите просто така. Първите няколко дни със сигурност добре сте обмислили всичко и сте осъзнали кой къде е сгрешил. Не е необходимо всеки ден да изживявате отново случилото се. Така или иначе не може да промените както своите, така и действията на останалите, затова ги оставете в миналото. Съсредоточете вниманието си в настоящето и продължете живота си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...