.

Как да изкарваш по-добри оценки в училище?

Как да изкарваш по-добри оценки в училище?
Снимка: freedigitalphotos.net

Училището е проблем за много тийнейджъри. Някои не се чувстват на място в строгата училищна среда, други пък не са избрали правилно това, което искат да учат и им е скучно. Трети просто ги мързи. Ако искаш да изкарваш хубави оценки, но все нещо не ти се получава, изпитваш трудности и нямаш мотивация да седнеш да учиш, тази статия е за теб. Ще ти дадем няколко съвета как да повишиш оценките си в училище.

 

Не отсъствай. Колкото по-малко отсъстваш от клас, толкова по-високи оценки ще имаш. Някои учители държат на присъствията и се заяждат, ако знаят, че не посещаваш часовете им. Опитай да си по-редовен/на и да не създаваш лошо впечатление. Освен това, когато присъстваш в час и следиш материала, имаш по-голям шанс да научиш нови неща и да се представяш по-добре, когато те изпитват.

 

Слушай в час. Ако се разсейваш, само можеш да загубиш от това. Остави настрана смартфона си, не си пиши домашното по друг предмет, не си говори с другарчето и изобщо спри всякаква разсейваща дейност. Концентрирай се върху това, което говорите и което правите в час. Без значение дали е урока по история, или задача по математика, ще ти е по-лесно да разбереш в клас, отколкото сам/а вкъщи.

 

 

Мотивация. Липсва ти мотивация? Нямаш никакво желание да се захващаш с учебниците и тетрадките, искаш да се видиш с приятели или да погледаш телевизия? Разбираемо е, защото уроците не винаги са интересни. Все пак трябва да се мотивираш по някакъв начин. Замисли се за стипендията. В гимназията, учениците с успех над 5.50 получават стипендия всеки месец. Това е чудесен начин да се мотивираш и да изкарваш по-добри оценки.

 

Пиши си домашните. Това е банално и изтъркано, знаем. А домашните са досадни. Но истината е, че няма как да усвоиш материала без да си пишеш домашното. Опитай да правиш упражненията/задачите след като си прочетеш урока, но не го гледаш, докато пишеш домашното. Така ще запомниш много повече неща и ще ти е по-лесно, когато те изпитват.

 

Намери си нещо интересно! Знаем, че всеки има любими предмети и такива, които мрази. Все пак опитай да намериш нещо, което да ти харесва във всеки предмет. Намери своята любима част и се опитай да получиш знания в тази насока. Всеки предмет може да ти бъде интересен, стига ти да искаш.

 

Ходи на консултации. Ако не разбираш нещо, не се отказвай да го учиш, защото по-нататък ще изгубиш нишката. Задавай въпроси в час, питай какво не ти е ясно. Ако времето в час не стига, най-добре е да посетиш консултациите, които всеки един преподавател дава. Това е извънучебно време, в което можеш да помолиш учителя да ти обясни това, което си изпуснал/а и не разбираш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
iveto.metodieva.5
преди 9 години
0
4
!
Отговори
това не е вярно просто трябва да седнеш и да учиш докато не го научиш...
mrankoniiii
преди 10 години
1
7
!
Отговори
Добре че ти казахте -___-
Страница 1 от 1