.

Какви сувенири да купиш на близките си, когато си в чужбина?

Какви сувенири да купиш на близките си, когато си в чужбина?
Снимка: thinkstockphotos.com

Обикновено, когато човек отива на екскурзия в чужбина, той носи подаръци за своите близки. Някои хора изпитват удоволствие, докато купуват сувенири за семейството и приятелите си, а други го приемат като досаден ангажимент. Както и да го приемаш, важното е да доставиш удоволствие и радост на хората, които обичаш.

 

Купуването на подаръци обаче не е лесна работа, особено за момчетата. Затова ще ти дадем няколко насоки и съвета, които ще ти бъдат от полза.

 

 

Най-лесно се купуват подаръци, които са характерни за дадена държава. Ако си на екскурзия в Германия, например, може да купиш някаква статуетка, от Италия може да се върнеш с бутилка вино и/или няколко пакета паста, в Япония са характерни кимоната, в Африка шарените гривни, а в Гърция узото. Разбери кои са традиционните храни, напитки и дрехи за дадена страна и ги превърни в незабравими подаръци за твоето семейство и приятели. По този начин човек ще помни лесно откъде му е донесен сувенирът.

 

Пренасянето на подаръци понякога е доста трудна мисия, затова избягвай чупливите, особено ако ще пътуваш със самолет, нямаш достатъчно място в ръчния багаж за тях и не знаеш какво ще се случи с куфара ти. Ако пътуването е с кола, може да си позволиш и чупливи сувенири, които обаче трябва да поставиш на подходящо място, за да стигнат цели до получателя им.

 

Подходящи за подарък са сувенири и играчки, свързани с Коледа и Великден, особено ако някой от тези празници наближава. Така хем ще вземеш актуален подарък, хем той ще се ползва със сигурност всяка година.

 

Другият подходящ подарък са бижутата. Ако нямаш достатъчно пари, може да се спреш на евтини, но атрактивни гривнички, каквито има навсякъде по света в повечето сувенирни магазини.

 

Ако някой сувенир ти се стори съмнителен или се притеснявате, че ще ти създаде проблеми, не го купувай. Трябва да спазваш всички национални и международни правила по отношение на каквито и да е било покупки, за да не си създадеш излишни проблеми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...