.

Как да имаме добър профил в LinkedIn

Как да имаме добър профил в LinkedIn
Снимка: rfactr.com

Ето, че вече сме в началото на любимия ни летен сезон и за мнозина от нас, освен обичайните летни партита ще се наложи да си намерим подходяща работа, чрез която да получава необходимите ни финанси, за да водим приличен нощен живот. Мнозина смятат, че за намирането на добра работа имаме нужда единствено от добро CV. Това далеч не е така, защото дори за един оператор в call center, работодателите правят проучване.

 

 

Повечето компании имат специално назначен HR, който отговаря за всички въпроси свързани с човешките ресурси, включително интервюта с кандидати, които желаят да получат работа в компанията. Преди обаче да поканят даден човек на интервю, те правят проучване за него, което най-общо включва прочитане на CV-то, мотивационно писмо, както и проверка за профили в дадени социални мрежи.

 

Най-важен определено е профила в LinkedIn, тъй като неговото предназначение е да дава необходимата информация относно уменията, качествата, образованието и трудовия стаж на определен човек. Именно затова е изключително важно да имате добър профил там. Ето и няколко съвета как може да стане това.

 

Профилна снимка

 

Профилната снимка е изключително важна, защото тя е едно от главните неща, който оформят представата за вас. Изберете подходяща снимка, като е силно препоръчително тя да бъде на изчистен фон. Не забравяйте да се усмихвате, но не прекалявайте. Това не е снимка за летния ви албум, затова изберете подходящо облекло. Нека се виждат хубаво очите ви, това има изключително важно значение.

 

100% попълнен профил

 

Нямате извинение да не попълните изцяло профила си, защото LinkedIn е създаден така, че да успее да покаже в максимална степен какво представлявате и можете. Не пропускайте да отбележите всеки един проект, в който сте участва, дори да ви се струва незначителен, той може да се окаже определящ при селектирането за определена позиция.

 

Давайте препоръки

 

Една от добрите функции на сайта е, че всеки един може да дава препоръки за потребителите в сайта. Ако познавате някого и сте работили заедно, не се срамувайте да напишете и някоя друга добра дума за него. Така шанса и той да даде отзив за вашата работа е по-голям, което определено ще направи впечатление на бъдещите ви работодатели.

 

Проверявайте често профила и отговаряйте бързо на съобщенията си

 

Всеки работодател обича дисциплинирани и сериозни служители, поради което е добре да покажете, че сте точно такъв. Това може да стане, чрез често проверяване на профила и ако видите, че имате съобщение да реагирате бързо и адекватно. Бързият и стойностен отговор е високо ценен, затова не го подценявайте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...