.

Няколко причини, поради които не е готино да имаш много приятели

Няколко причини, поради които не е готино да имаш много приятели
Снимка: thinkstockphotos.com

Да нямаш приятели определено не е готино нещо, но и да имаш много не е никак приятно. Сигурно това ти се струва глупаво, но е истина. Виж няколко неща, които ще успеят да те убедят, че не е важно количеството, а качеството:

 

1. Всеки уикенд си на рожден ден, а понякога и на няколко в един и същи ден. В началото това може да ти се струва готино и да нямаш търпение да дойде време за парти, но с времето ще ти омръзне. За това е добре, когато хубавите неща се случват от време на време, а не постоянно. А и със сигурност ще ти е адски досадно постоянно да си правиш планове и да има сърдити, когато не успееш да отидеш на рождения ден.

 

 

2. Трудно намираш време за приятелите си. Ако някой иска да те види, трябва да се уговори с теб седмица по-рано. Ти имаш толкова много приятели и познати, че за да успееш да се виждаш с всичките, трябва предварително да си правиш планове. Това обаче е доста дразнещо за околните.

 

3. Харчиш парите си за купони и подаръци. Няма лошо човек да се забавлява и да радва близките си с подаръци с или без повод, но все пак трябва да ти останат пари и за други неща, нали така?

 

 

4. Рядко си оставаш вкъщи. Повечето тийнейджърите избягват да си седят у дома, но понякога човек има нужда и от спокойствие. Когато имаш много приятели обаче това е невъзможно. Всяка вечер и всеки уикенд си нанякъде с някого.

 

5. Купонът за рождения ти ден няма как да не бъде грандиозен, защото на него ще присъстват десетки твои приятели и познати. Това означава огромно парти, но и доста разноски по него.

 

6. Не помниш основни неща за своите приятели – кой има проблеми с гаджето, на кого му предстоят изпити, на кого родителите се развеждат, на кого е починал домашният любимец и т.н.

 

 

7. Трудно си намирате свободни места в заведенията, когато решите да излезете няколко компании заедно. А и как може да се видиш с някого и да си кажете две-три приказки при положение, че той е в другия край на огромната маса?

 

8. Искаш или не, често подреждаш приятелите си по приоритет. Имаш среща с една приятелка във вторник, но друга е скъсала с гаджето и иска да се видите и да сподели мъката си. Ти решават, че нараненото момиче ти е по-близка приятелка, затова отказват другата среща. Тази твоя постъпка обаче те прави несериозна в очите на околните.

 

9. Тренираш всяка сутрин, за да си във форма, защото постоянно прекаляваш с хапването и пийването, когато си в компанията на приятелите си.

 

 

10. Разсейваш се, докато си на работа/в училище. Често си чатиш с няколко души едновременно и не може да смогнеш да си адекватна в работата/в час и да отговаряш на съобщенията. А и доста твои приятели ти пращат неща, които наистина не те интересуват и за които нямаш време.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...