.

Има много по-важни неща от парите

Има много по-важни неща от парите
Снимка: freeimages.com

За някои хора парите са най-важното нещо на този свят. Истината е, че без тях не можем и че те са наистина важни, но определено има други неща, които са ни по-ценни и без които не можем да бъдем истински щастливи. Кои са те?

 

Здраве – от здравето по-важно няма! По света има доста богати хора, които не могат да бъдат щастливи, защото са болни от неизлечими болести и им остават броени дни живот. Има болести, за които на човек му трябват доста пари, за да успее да се излекува успешно и затова е хубаво да ги има, но още по-хубаво е да бъде здрав и да не се стига до такова състояние. Затова се грижи за здравето се, храни се здравословно и балансирано и спортувай активно.

 

 

Приятели – колкото и пари да има човек, той никога няма да бъде истински щастлив, ако няма верни приятели, с които да споделя свободното си време. Приятелите са тези, които ни подкрепят в добро и лошо, те са нашето второ семейство. Докато родителите и роднините не си ги избираме, имаме тази възможност, когато стане въпрос за приятели. За съжаление, в днешно време е все по-трудно човек да си намери истински дружки, но ако знаеш как да се държиш с околните, уважаваш тяхното мнение и не предаваш доверието му, рано или късно ще се обградиш с правилните хора.

 

Семейство – доста роднини се карат заради пари, което е доста грозно, но, за съжаление, се случва. Няма как да бъдеш истински щастлив, ако имаш много пари, но нямаш семейство, с което да прекарваш празниците и което да е до теб, когато имаш нужда. Запомни, че каквото и да се случи с теб, твоите родители и роднини никога няма да те предадат /или поне така би трябвало да бъде/.

 

Деца – сега може да ти е рано да мислиш за наследници, но рано или късно ще дойде и този момент и ще осъзнаеш, че децата са изключително важна част от живота на човек. Именно те са тези, които могат да те направят истински щастливи в най-тежките моменти. Колкото и пари да имаш, няма как да си имаш дете, ако не ти е писано или имаш здравословни проблеми, които ти пречат.

 

Любов – тя определено дава смисъл на нашия живот и съществуване. Богатите мъже и жени имат млади и атрактивни половинки, защото имат много пари, но те така и не могат да купят любовта им с финансовото си положение. Рано или късно тяхната връзка се разпада, защото не е изградена върху истинска любов. Запомни – любов не се купува с пари!

 

Щастие – определено ще се чувстваш добре, когато може да се храниш в скъпи ресторанти, да носиш скъпи дрехи и да отсядаш в скъпи хотели, но дали наистина ще бъдеш щастлив, ако няма с кого да споделиш тези моменти и постоянно сменяш партньора си, защото никой от тях не те обича истински? И щастието, както любовта, не може да се купи с пари. Възможно е да изпитваш комфорт от нещата, които можеш да си позволиш, но никога няма да успееш да разбереш какво е истинско щастие.

 

 

Безопасност – богатите хора често се страхуват за живота си, защото изкарват парите си по нелегален начин и имат доста врагове. Когато човек знае, че е в безопасност, той се чувства комфортно и е спокоен за своя живот и за този на любимите си хора. Повярвай ни, никак не е приятно да заспиваш, страхувайки се, че утре може да е последният ти ден.

 

Свобода – тези, които никога не са били в затвора, не могат да осъзнаят колко скъпа е свободата. Тя ни е нужна, за да успеем да запазим своята индивидуалност и да правим това, което искаме и което ни доставя удоволствие. А нечестно изкараните пари обикновено водят хората, които са ги спечелили, зад решетките.

 

Състрадание - когато обичаш някого, ти винаги изпитваш състрадание, когато той не се чувства добре или не му върви в живота. Състраданието е неизменна част от нашите взаимоотношения с околните и не може да се купи с пари. За съжаление, в днешно време доста хора не притежават това чувство и купищата пари, които имат, не могат да им помогнат и да променят техните каменни сърца.

 

Не можем да отречем факта, че е хубаво човек да има пари. Важно е обаче какво прави с тях и дали те го променят към по-добро или към по-лошо. Парите дават възможност на хората да се глезят и да имат неща, които струват скъпо. Те обаче не са в състояние да дадат най-важното на един човек – любов, семейство, приятели, деца, свобода ... Ако притежаваш поне няколко от гореизброените неща, ти определено си най-богатият човек в света!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
deus
преди 9 години
0
9
!
Отговори
Парите не са всичко ,но без тях си нищо ;)
papugai
преди 9 години
0
3
!
Отговори
hahahaha, любов, състрадание, свобода, оставаше да добавите и тренировки на лостовете.
Страница 1 от 1