.

Как да се справим, когато сме пред дилема

Как да се справим, когато сме пред дилема
Снимка: brandingmagazine.com

Всеки един от нас е достигал до положение, в което му се налага да направи труден избор, от които ще зависи до голяма степен бъдещето му. Без значение дали решавате какво ще учите, работите или ядете, винаги има един момент, в които ви се струва решение, че не знаете какво искате и сте в безизходица. Е, за да не ви се случва описаната ситуация сме ви подготвили няколко съвета, чрез които да се справите с всяка дилема. Ето ги и тях:

 

 

Хвърлете монета

 

Може би много от вас ще си помислят, че ви съветваме да оставите избора на случайността и късмета си. Колкото и да ни се иска да е така, няма как да си позволим да го направим, защото осъзнаваме, че понякога избора, който трябва да вземем, е изключително важен. Това обаче далеч не значи, че ще отпишем монетата от картинката, а дови напротив. Съветът ни е да хвърлите монета и тъй като дилемата ще е важна, то още преди да е паднала монетата ще знаете какво искате, тъй като докато лети във въздуха ще започнете да се надявате да падне по определен начин, което всъщност е и вашето истинско желание.

 

Отговор до 3 секунди

 

Това също е много добър похват, чрез който лесно се установява какво всъщност желаем, тъй като трябва да решим изключително бързо. Поради тази причина добре е методът да бъде споделен на някои познат, който всъщност да ви попита, когато най-малко очаквате, за да бъде реален отговорът ви. Също така е добре въпроса да бъде структуриран, така че да изисква отговор с да или не, тъй като учени са установили, че в този случай сме максимално честни.

 

Плюсове и минуси

 

Разбира се за финал оставихме, добрия, стар и изпитан метод с плюсовете и минусите. Едва ли има някой от нас, който да не е чувал за него, а пък и който да не се е доверявал. Той е изпитан и със сигурност работи, тъй като благодарение на добър анализ на двете алтернативи лесно стигате до решение, което ви дава не само изход от дилемата, но и сигурност, че решението ще остане, тъй като е подкрепено със солидно количество аргументи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...