.

Няколко съвета как да си спечелиш нови приятели

Няколко съвета как да си спечелиш нови приятели
Снимка: thinkstockphotos.com

Хората, които винаги са приятелски настроени и усмивката не слиза от лицето им, имат много повече приятели и се забавляват в пъти повече от тези, които се отнасят с недоверие към околните. Начинът, по който се обличаш, държанието ти, походката ти дори показват що за човек си – дали обичаш запознанствата или предпочиташ да общуваш с определен кръг от хора.

 

Как да си спечелиш нови приятели?

 

На първо място трябва да поддържаш хигиената си на ниво и да се обличаш добре. Това не означава, че трябва да даваш парите си само за скъпи дрехи, а че тоалетите ти трябва да са чисти и спретнати. Хората не обичат да си общуват с нечистоплътни личности и с такива, които са небрежни към външния си вид. Поддържай косата си чиста, използвай парфюми и дезодоранти, обличай се подходящо и се обезкосмявай. Това не е суета, а начин да изглеждаш добре и да не отблъскваш околните.

 

 

Външният вид наистина говори много за теб. Обличай се с дрехи, които ти седят добре. Лятото може да заложиш на цветните дрешки, които ще донесат настроение на теб и околните. Избягвай убитите цветове като сивото, бежовото, черното и т.н. и заложи на веселите – червено, жълто, синьо и т.н. Не е нужно да си облечен по последния писък на модата, нито да даваш парите си за скъпи дрехи, обувки и аксесоари, трябва обаче да се обличаш според фигурата си и да не носиш прекалено остарели аксесоари.

 

Прическата също трябва да е добре поддържана. Не е нужно всеки ден да прекарваш по половин час пред огледалото, за да си правиш прически, но трябва да поддържаш косата си здрава. Подстригвай се редовно и избягвай употребата на бои. В интернет може да разбереш каква коса е модерна в момента и да се подстрижеш по този начин, ако ти харесва и смяташ, че ще ти отива. Отдели известна сума пари и си купи подходяща козметика за коса – шампоан, балсам, маска, спрей против цъфтящи краища и т.н. Когато излизаш на дискотека или на купон, може да отделиш известно време и да си направиш косата още по-красива – да си направиш готини букли, да си я изправиш, да си направиш закачлива плитка или каквото ти хрумне. Важното е да изглеждаш и да се чувстваш добре.

 

Жестовете на тялото ти също са от значение. Когато се запознаваш с някого или водиш разговор с познат, трябва да го гледаш в очите и да му покажеш, че ти е интересно това, което си говорите. Не стой със скръстени ръце, защото това означава, че не ти е приятно и подсъзнателно искаш да избегнеш компанията на този човек. Нека ръцете ти не са скръстени, а погледът да не е забит в земята. Бъди себе си, бъди усмихнат и си говори на готини теми с хората, с които си се запознал преди малко.

 

Ако наистина искаш да разшириш приятелския си кръг, трябва да се запознаваш с максимално много хора. Това става най-лесно покрай приятелите ти, но е възможно и когато си сам навън. Може, докато чакаш рейса, да отидеш и да попиташ някого колко е часът, под претекст, че не си сигурен, че мобилният ти телефон показва правилно и че от известно време имаш проблеми с него. Ако човекът отсреща ти се стори готин, може да го попиташ дали би ти препоръчал някакъв сервиз или какъв телефон би ти препоръчал да си купиш, ако твоят не става за използване. Важното е да си говорите небрежни неща и да покажеш, че имаш нужда от помощ. Това се харесва най-много на момчетата, защото на тях им е заложена да искат да се чувстват полезни и да дават съвети. Ако не си срамежлив, може да направиш и комплимент, стига да е от сърце, защото в противен случай рискуваш да отблъснеш човека, изглеждайки като лъжлив сваляч, използващ изтъркани комплименти.

 

 

За да срещаш и да се запознаваш с нови хора, трябва да ходиш на различни места. Облечи си нещо готино, направи си косата, вземи си близък приятел и отидете в някое ново заведение или на разходка в мола/парка/в центъра и т.н. Там, където има много хора, е най-голям шансът да се запознаеш с някой готин младеж/готино момиче, което може да ти стане истински приятел или дори половинка.

 

Хубаво е да си достатъчно информиран за нещата, които стават в днешно време, за да може лесно да започнеш нов разговор с непознат човек. Бъди наясно с политиката, екологията, спорта, диетите и т.н. Колкото повече знаеш, толкова по-лесно ще ти бъде да се заговориш с някого.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...