.

Съвети, свързани с първия учебен ден в новото училище

Съвети, свързани с първия учебен ден в новото училище
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото си отива и началото на есента свързваме винаги с една специална дата – 15.09. Тя е вълнуваща за най-малките ученици, които престъпват прага на училището, но не можем да не споменем, че и тийнейджърите имат колебания и трепети, свързани с първия учебен ден. Всичко става още по-притеснително, когато започваме да учим в ново училище. Тогава младежите изпитват най-големите си страхове, защото искат да намерят готини приятели и да попаднат в хубав клас. Сега ще ви дадем няколко съвета, свързани с първия учебен ден в новото училище.

 

Облекло. Това вероятно е най-големият проблем и на двата пола, не знаят как да се облекат на този специален ден. Дори момчетата стават суетни и се чудят какви дрехи да изберат. Истината е, че не бива да прекалявате с кипренето, защото няма смисъл. Това е училищен ден, не сте на модно ревю. Облечете се спортно-елегантно, не прекалявайте с излишни аксесоари, много бижута. Момчетата могат да заложат на дънки и риза, тази комбинация е доста успешна.

 

При женската част е много по-сложно, разбира се. Някои тийнейджърки прекаляват с много грим, тежки прически и ултра високи токове, на които не могат да ходят. Не правете тази грешка. Изберете удобни обувки с нормални на височина токове. Предвидете си два тоалета, защото времето винаги е колебливо, може да е много горещо, а може и да вали доста сериозно. Не избирайте твърде къси поли и изрязани блузи с големи деколтета. Бъдете стилни. Тежкият грим е по-подходящ за дискотека или парти, не за първи учебен ден.

 

Родителите. Някои тийнове държат много родителите им да присъстват, други го смятат за неприемливо. Истината е, че вече сте големи и трябва да се учите на някаква самостоятелност. Отидете сами, нямате нужда от родителите си.

 

Цвете. Да носите ли букет за класния ръководител, или не? Най-добре е да покажете уважение със семпло цвете. Не е нужно да купите огромен букет, дори едно цвете с панделка би било идеално.

 

Комуникирайте. Вероятно ще се чувствате неловко на първия учебен ден, защото няма да познавате никого в новото си училище. Това е нормално, но се старайте да не се отделяте от колектива. Намерете класа си и стойте при тях, говорете си, запознайте се с възможно най-много хора. Не се притеснявайте и опитайте да се отпуснете. Всички ще са притеснени и неориентирани, няма да сте само вие.

 

Дръжте се възпитано и любезно. Вероятно след церемонията в училище, някои от вас ще се съберат да пият по кафе. Не се делете, отидете. Така ще се опознаете по-добре с новия си клас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
OMGOMG
преди 9 години
1
0
!
Отговори
До Ani123321: Матурити са елементарни
aleksandra74
преди 9 години
1
1
!
Отговори
Не виждам смисъл в гласенето, защото 3/4 от времето се прекарва в слушане на безмислените речи на директорите...
Ani123321
преди 9 години
3
0
!
Отговори
Въобще не ми се започва училище защото съм 7-ми клас и тази година имам матури!
Melodies
преди 9 години
1
13
!
Отговори
Тежкото предстои чак след първия учебен ден.
FunkyPie
преди 9 години
4
15
!
Отговори
кви токове в евентуално 8 клас
Страница 1 от 1