.

Пътуването в чужбина променя живота ни

Пътуването в чужбина променя живота ни
Снимка: thinkstockphotos.com

Пътуванията в чужбина имат куп положителни страни – научаваш интересни факти за забележителностите, сблъскваш се с други хора, култури и обичаш, създаваш нови приятелства, може да правиш съпоставка между живота в България и този в чужбина, въпреки че има разлика да си турист и да си емигрант. В повечето държави не обичат особено много емигрантите и не се отнасят с тях по най-добрия начин.

 

В днешно време е плюс да бъдеш гражданин на света, който ще ти помогне както в професионалната сфера, така и в личния ти живот, защото си видял повече неща и не реагираш първосигнално, когато ти се случи нещо ново.

 

Какви са плюсовете да пътуваш често в чужбина или да живееш извън страната?

 

Ставаш по организиран – без значение дали пътуваш икономично или не, винаги трябва да имаш спестени пари, ако ти свършат останалите. Все пак не искаш да си гладен или да останеш без покрив над главата, нали? Хубаво е човек да знае кога да пести и кога да пилее парите, които има.

 

 

Организирането на времето също е от значение. Не бива да замръкваш насред пустинята или планината преди залез, не бива да пропускаш срока и да напуснеш страната, след като визитата ти е изтекла. Също така не бива да изпускаш самолета си, само защото не си си преценил колко време ще ти е нужно да се придвижиш до летището на непознат град. Хората, които пътуват често, знаят много добре как да организират своето време и финансови средства.

 

Мисленето ти се променя – когато човек пътува, той се среща с най-различни хора и научава нови и нови неща. Ако прекараш нощта в запознаване с нови хора, на следващата сутрин ще ти се наложи да се сбогуваш с част от тях, а след няколко дни ще кажеш „чао“ на всичките ти нови познати, защото всеки ще поеме в различна посока. Когато човек пътува, той опознава себе си и своите интереси. Разбираш какво ти харесва – опитването на нова храна, ходенето по музеите, обикалянето на магазини, посещението на зоологически градини, посещението на нощни заведения и т.н. А е хубаво човек да знае какво иска и да гони целите, които има.

 

Не се страхуваш от новите неща – колкото повече пътуваш, с толкова повече нови и странни неща ще се сблъскаш. Ако отидеш в някоя екзотична страна, ще имаш възможност да изядеш приготвен на улицата скорпион или да прекараш нощта в пустинята. От теб зависи дали ще приемеш предизвикателствата или ще заложиш на добре познатите неща – тоест храна в нормален ресторант и спане в хотелска стая.

 

След като се запознаеш с нови хора и се сблъскаш с различни култури, ще осъзнаеш, че човек не бива да бъде тесноглед и искаш или не кръгозорът ти ще се разшири и ще бъдеш готов да приемаш хората със своите странности, разбирания и религиозни убеждения. Когато човек излезе от зоната си на комфорт, той е готов да се впусне в нови предизвикателства.

 

Промяната не те плаши – хубаво е човек да не се плаши от промяната и да е готов да се справи с нея, когато настъпи. Живеенето и пътуването в чужбина са неща, които променят хората и то към добро. Те се научават да ценят това, което имат и да бъдат отворени към околните. Разбират, че хората по света имат същите надежди, мечти, нужди и проблеми. Може да се различаваме по цвят и раса, но ние, хората, сме еднакви.

 

Затова пътувай всеки път, когато имаш възможност. Опознай родината, но и излез извън нея и се запознай с нови и различни хора, с интересни култури и посети незабравими забележителности. Човек трябва да опознае максимална част от света, защото всяко кътче и уникално и си заслужава да бъде посетено.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...