.

ABLE Mentor стартира за втора поредна година

ABLE Mentor стартира за втора поредна година

Вторият сезон на менторската програма започва в началото на ноември. Кандидатстването за ученици и ментори е отворено до 11 октомври.

 

И през тази учебна година програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor ще стартира в София.

 

Целта на програмата е да изгради мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която ученикът се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е бизнес идея, социален или пък за личностно развитие.

 

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат за това, комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата.

 

Как да се включиш?

 

Ако искаш да се включиш в програмата (като ментор или като ученик) се регистрирай на www.ablementor.bg до 11 октомври. Ако си ментор, трябва да изпратиш автобиография, а ако си ученик – есе не тема "Какво искам да подобря/постигна/развия... и как" в размер от 150 - 300 думи (изпратено на имейл students@ablementor.bg).

 

Официалният старт на програмата и първото събитие ще се проведат на 2 ноември.

 

Досега в ABLE Mentor

 

През миналия сезон на програмата ABLE Mentor 37 екипа (един ученик и един ментор) завършиха успешно програмата. Сред тях бяха бизнес план за верига хотели, мобилно приложение, списание, флашмоб и много други. За проектите можеш да прочетеш повече тук. 

 

Ако искате да се потопите в атмосферата на нашата инициатива, можете да видите нашите участници и какво мислят те за проекта тук:

 

Предстои да видите

 

През септември ще стартира и ABLE Mentor Alumni Network, чиято цел е да изгради мрежа завършилите досега програмата ментори и ученици.

 

Екипът на ABLE Mentor се стреми програмата да излезе и извън София, и то още през този учебен срок. В полезрението на организаторите в момента са Русе, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Бургас. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...