.

Как да подобрим оценките си в края на срока

Как да подобрим оценките си в края на срока
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички вече са настроени на коледна вълна и празничното настроение е наистина навсякъде. Сега всеки мисли за коледната ваканция, почивните дни и времето, прекарано с близките хора. Но в един момент изобщо забравяме, че наближава края на срока, когато всеки иска да изкара по-добри оценки и да има по-силен успех. Някои ученици се борят и за стипендия, а разочарованието е голямо, когато съвсем малко не стига за 5.50. Затова сега ще ви дадем няколко съвета как да подобрите оценките си в края на срока.

 

Започнете да ходите редовно на училище. Ако не сте от най-редовните, по-добре е да се промените и да присъствате повече в клас. Това прави впечатление на учителите, особено ако не сте сред любимците. Опитайте се да ходите всеки ден и да нямате никакви отсъствия, дори по най-трудните предмети. Дръжте се добре в час, не говорете, а внимавайте. Присъствието ви ще направи учителите по-склонни да ви напишат по-добри оценки.

 

 

Пишете си домашните, които имате за ваканцията. За съжаление, повечето учители дават домашно, което да направите през ваканцията. Това е много досадно и повечето ученици се надяват преподавателят да е забравил за домашното. Факт, е че учителите сякаш никога не забравят и изискват домашното веднага след ваканцията. Постарайте се да го направите и да сте изрядни за следващия път, когато имате часове.

 

 

Вложете повече усилия, не учете един урок, научете цял раздел. В края на срока, учителите изпитват на почти всичко, ако искате да повишите оценката си. Няма да пожънете успех, ако научите само един урок. Научете целия раздел, който изучавате в момента, постарайте се да нямате пропуски. Така ще схванете материала много по-добре, освен това ще можете да отговорите на повече въпроси, които ви задава преподавателя.

 

Ходете на консултации. Всеки преподавател е длъжен да дава консултации в извънучебно време. Затова помислете кои предмети ви куцат и започнете да ходите на консултации. Всички преподаватели се радват, когато учениците проявяват интерес и повечето с радост биха ви помогнали да наваксате с материала.

 

Помолете за помощ съученик, който знае повече от вас. Имате приятел, който се справя чудесно с математиката, но вие идея си нямате как се решават неравенства? Време е да поискате няколко урока от съученик или приятел. Не отлагайте и не чакайте да дойде ваканцията, защото ще ви домързи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...