.

Как да спрем да завиждаме на чуждите успехи [част втора]

Как да спрем да завиждаме на чуждите успехи [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Завистта е чувство, което сякаш е вродено на някои хора. Има такива, които сякаш винаги завиждат за нещо на останалите, други пък изобщо не могат и да си го помислят. Истината е, че почти на всеки човек му се е случвало да се почувства неприятно, ако друг постигне някакъв голям успех или притежава нещо. Истината е, че в това няма никакъв смисъл. Много по-градивно ще бъде ако се радвате за успехите на другите. Как да спрем да завиждаме за чуждите успехи?

 

Престанете да искате да сте на мястото на някой друг. Вероятно всеки човек поне един път през живота си си е помислял, че иска да живее живота на друг човек. Престанете да мислите по този начин и погледнете реално на нещата. Вие виждате даден човек, който има всичко, което искате: успехи, внимание, куп приятели, готино гадже и достатъчно пари. Но от къде знаете, че не му липсва семейството, например? Всеки човек има нещо, което не му стига или не му харесва. Възможно е именно този човек да иска нещо, което вие имате. Освен това, с тези мисли никога няма да постигнете щастието. Опитайте се да повярвате, че всеки трябва да върви по своя път.

 

 

Всеки преживява упадък и възход. Не си мислете, че ако сега сте на върха, винаги ще сте. Животът е низ от възход и упадък, като не се знае кой период ще продължи по-дълго и кога ще свърши. Съвсем нормално е да има моменти, в които сякаш ви се случват само гадости и други, в които дори да не правите почти нищо, се радвате на щастливи случайности. Съвсем нормално е да има периоди на щастие и на нещастие, животът е шарен.

 

Докато се фокусирате върху завистта, губите своя собствен живот. Вместо да завиждате на някой, че има страхотни приятели, помислете си какво вие правите, за да се сдобиете с такива? Докато завиждате, вие сякаш не живеете истинския си живот. По-добре спрете с тези лоши емоции и се опитайте да направите нещо за себе си.

 

Бъдете позитивни. Много повече можете да постигнете с позитивизъм и хубави емоции. Променете мисленето си, за да ви се случват хубави неща. Избягвайте да сте негативни и да мислите постоянно за чуждото щастие. Помислете за себе си и си намислете какво хубаво искате да ви се случи.

 

Завистта се подхранва от страха. Ако искате да се изчистите от това неприятно чувство, помислете си от какво се страхувате. Може да е страх от провала, страх от липсата на самочувствие или просто нямате увереност. Излекувайте се от страховете си и ще спрете да завиждате на другите.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
BlackWings
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Като започнем да постигаме свои собствени успехи.
Страница 1 от 1