.

Как да бъдеш по-забавен и да караш другите да се смеят

Как да бъдеш по-забавен и да караш другите да се смеят
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора са много притеснителни, други смятат, че няма да получат одобрението на други, а трети са просто глуповати. Но всеки тип човек се старае да бъде забавен и приятна компания за околните. Ако искаш и ти да блеснеш в компания, тази статия е за теб.

 

Мисли позитивно. Остави лошите мисли назад и се концентрирай върху позитивните неща. Време е да се настроиш на подходящата вълна. Все пак си с приятели и с познати, не е нужно да си спомняш за напрегнатия ден или тежката седмица. Опитай се да намериш във всичко по нещо позитивно.

 

Смей се. Винаги трябва да си повтаряш, че позитивните хора са много по-привлекателни и симпатични. Не спирай да се смееш и да се усмихваш. Когато друг човек каже смешка, не го подценявай и не ревнувай, ако останалите се смеят повече на неговите шеги. Важното е да има настроение.

 

 

Има различни типове компании. Много зависи с каква компания излизаш. Ако отскоро си се сприятелил/а с тези хора, много внимавай какъв хумор използваш. Не си прави груби шеги с хората, защото могат да се обидят. Ако се познавате добре, можеш да се отпуснеш повече.

 

Увереност. За да ти се получават шегите, трябва да бъдеш уверен/а. Иначе много ще ти личи, че се притесняваш и ще се създава напрежение между теб и събеседниците ти. Отпусни се и не мисли дали шегата ти ще се хареса на всички и какво ще правиш, ако никой не схване. Дори да не се получи, не бива да се отказваш и да се чувстваш зле.

 

Чети много шеги. В интернет има цели сайтове със смешни картинки и вицове, които са много забавни. Това не означава да ги цитираш постоянно, защото ще станеш много досаден/на. Важното е да схванеш мисленето и идеята на шегите. Така ще ти е по-лесно да измисляш свои или ще прочетеш някои не толкова популярни.

 

Контекст. Проблемът на много хора е, че не са контекстуални. Те просто ръсят шеги в нищото, без да са свързани с разговора и никога не се получават добре. Важно условие една шега да се получи, е да бъде в контекста на разговора, който водите. 3

 

Бъди себе си. Не е нужно да копираш други хора или да използваш техни любими фрази, за да блеснеш. Важното е да бъдеш себе си и да вложиш своя заряд в това да бъдеш забавен. Само така ще успееш наистина.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...