.

Нещата, които си драскаш, докато скучаеш, показват много за характера ти

Нещата, които си драскаш, докато скучаеш, показват много за характера ти
Снимка: thinkstockphotos.com

Случвало ли ти се е да говориш по телефона или да скучаеш и да си драскаш някакви фигури на листа пред себе си? Тези фигури не са случайни и разкриват голяма част от характера на човек. Обърни внимание на нещата, които рисуваш, и разбери повече за себе си:

 

Мрежи, решетки – това показва, че се намираш в трудна ситуация и се опитваш да излезеш от нея. Решетките може да показват още, че си потисната и имаш желание да разрешиш проблемите си с хората, които са ги създали. Колкото по-дебели са линиите, които рисуваш, толкова по-силно желание имаш да се скараш с някого. Но това желание остава само на хартия, ти така и няма да предприемеш каквито и да е било действия. Решетката показва, че си нерешителна личност, която има своите проблеми, но не се осмелява да ги разреши.

 

Спирала – и тук става въпрос за проблем, който те мъчи и на който ти е трудно да намериш решение. Колкото по-дебела е спиралата, толкова по-сложен е казусът. По принцип спиралите се рисуват от хора, които имат силен и егоистичен характер и които смятат, че светът се върти около тях.

 

Сърчица – явно в момента се намираш в романтичен период и всичко около теб е обляно в розово. Романтичните личности обичат да рисуват сърца и да правят романтични жестове на половинката си.

 

 

Луна, звезди – тези фигури обикновено се рисуват от мъже и жени, които имат силна воля, егоисти са и обичат да заемат ръководни позиции. Хората, които рисуват звезди на листа, са практични личности, които лесно се обиждат, когато им бъде засегнато егото.

 

Устни, очи – това са любимите рисунки на хора, които са склонни към самоанализиране и самонаблюдение. Мъжете и жените, които рисуват устни, са нежни, чувствителни и артистични и често се борят за вниманието на околните.

 

Дървета, цветя – колкото по-закръглени са листата, толкова повече си склонен да си фантазираш разни неща и да преувеличаваш, когато разказваш истории. По-заострените листа показват ексцентричност и невротичност. Обикновено романтичните и раними мъже и жени рисуват дървета и цветя. Честото им рисуване показва нуждата от любов и подкрепа от околните.

 

Кръгове, вълни – колкото по-висока е вълната, толкова по-сериозен е проблемът, който те тормози. Кръговете показват, че изпитваш чувство за недооцененост и пренебрегнатост.

 

Лица, профили – наличието на такива рисунки на листа показват, че си общителен човек, който лесно контактува с околните. Ако лицето е нарисувано педантично, то явно нещо се притеснява и си недоволен от положението, в което си. Автопортретът показва, че се притесняваш за външния си вид и мнението на хората около теб те интересува изключително много.

 

Човечета – такива рисунки обикновено рисуват хора, които мразят ограниченията и дребнавостта и които са готови да се поставят на мястото всеки един човек и да погледнат на нещата от неговата гледна точка. Колкото по-дребни са човечетата, толкова повече искаш да се скриеш от обстоятелствата. Схематично нарисуваните човечета показват, че имаш нестабилно емоционално състояние.

 

Слънце, облаци – мъжете и жените, които често витаят в облаците, обичат да рисуват такива неща. Чувстваш се щастлив, леко ти е и цениш живота, който имаш. Ако облачетата са нарисувани близо до слънцето, то явно нещо те притеснява и ти тежи. Рисунката показва още подсъзнателното ти желание да привличаш вниманието на околните към себе си.

 

Къща – показва, че обичаш да си седиш вкъщи и държиш на домашния уют. Като цяло си организирана личност и знаеш накъде си поел в живота. Следваш поставените цели и ги постигаш.

 

 

Кръстове - има нещо, което те притеснява, но си готов да понесеш последствията и да носиш кръста си докрай.

 

Ъгли, геометрични фигури – тези рисунки показват, че си рационална и педантична личност, която се стреми да защитава интересите си и се предпазва от нещата, които не харесва. Геометричните фигури показват праволинейност, откритост и непреклонност.

 

Друго – колкото по-дребни са нещата, които рисуваш на листа, толкова повече се тревожиш за нещо. Големите фигури показват, че имаш високо самочувствие за себе си и често се държиш високомерно с хората.

 

Натискът, с който правиш рисунките, също е от значение. Колкото по-дебела е линията, толкова повече напрежение таиш у себе си.

 

Ако рисунките ти са предимно в горната част на листа, то ти явно си самоуверена личност, ако предпочиташ да рисуваш в долната – то в последно време самочувствието ти не е никак на ниво. Рисунките в лявата част на листа показват, че си склонен да се обръщаш назад и да гледаш в миналото, а в дясната – че често се опитваш да разбереш какво ще ти се случи и бъдещето те привлича.

 

Хората, които не рисуват нищо, а обграждат някакви букви, правят всичко възможно, за да подобрят положението, в което се намират.

 

Ако обичаш да тренираш подписа си върху листа, то явно страдаш от нарцисизъм и честолюбие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
5
5
!
Отговори
Рисувам само цици, какво означава това ?
Страница 1 от 1