.

Десетте най-вредни мисли [част първа]

Десетте най-вредни мисли [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Вярваш ли в силата на мисълта? Повечето хора не осъзнават, че мислите могат да ни дадат тласък в живота. С прости думи – каквото мислиш, това се случва. Затова трябва да премахнеш всякакви негативни мисли от главата си и да оставиш място само за позитивните. Кои са мислите, които трябва да изключиш, за да бъдеш щастлив?

 

„Животът ми е толкова труден.” Животът не е лесен, не е и труден. Проблемът е, че ние сами си го усложняваме, особено като се настройваме негативно. Няма смисъл да мрънкаш и да се оплакваш от всичко, което ти се случва. Има моменти, в които ни се струпват лоши неща, но след това отново всичко се променя и щастието ни се усмихва.

 

„Родителите ми са виновни за всичко.” Родителите са много важни в изграждането на характера и в основата, която ще ни дадат. С годините откриваме все повече недостатъци у тях, както и грешки, които са допуснали. В един момент обвиняваме за всичко родителите си. Това е голяма грешка, защото вече си голям човек и не бива да разсъждаваш така. Промени това, което не ти харесва, опитай се да се научиш на това, което те са пропуснали.

 

„Вече няма смисъл да живея.” Най-често използваме тази фраза, след като ни се случи нещо трагично. Не бива един млад човек да мисли по този начин. Помисли си за някои тъжни истории, които си чувал/а от хората около себе си. Сети се как те са преживели и по-тежки неща, как са се справили и сега са добре. Идеята е сам/а да намериш смисъл на живота си.

 

„Нямам нужда от ничия помощ.” Всеки човек има нужда от помощ понякога. Това е нормално и не е признак на слабост. Замисли се колко се радваш, когато можеш да помогнеш на човек в нужда. Понякога ти си човекът, който има нужда да получи подкрепа. Не се откъсвай от приятелите ти, които искат да ти подадат ръка.

 

„Няма смисъл в любовта, защото тя е само болка.” Любовта може да ти донесе изключително много щастие, но само ако ти ѝ позволиш. Замисли се, че любовта не ти е виновна, когато те нараняват. Проблемът е, че ти си падаш по неподходящи. Опитай се да промениш светогледа си спрямо любовта и връзките, трябва да вярваш, че това чувство носи щастие, а не страдание.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...