.

Съвети за успех в живота [част първа]

Съвети за успех в живота [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да жъне успехи и да се радва на това, което постига. Проблемът е, че всеки тийнейджър е склонен да се демотивира дори от най-малката спънка. Най-често виновен затова е липсата на опит. Искаме да получим нещо, но не сме склонни да се постараем или просто нямаме търпение. Това са грешки на младите хора, които възпрепятстват успеха. Сега ще ти разкажем повече за начините как да успееш в живота.

 

Ежедневни навици. Колко часа на ден губиш? Признай си колко време прекарваш в безсмислени дейности, не правиш нищо градивно и целенасочено. Всеки човек има такива моменти, но вероятно прекарваш по няколко часа в такава летаргия. Това е изключително вредно и ако продължаваш, не очаквай да постигаш особени резултати, в която и да е област. Време е да редуцираш тези моменти до минимум. И не забравяй, че излизането с приятели и разходката в парка не са губене на време.

 

 

Поставяш си нови цели и стремежи. Време е да си помислиш хубаво какво точно искаш от живота. Поставяй си непрекъснато нови желания и искай. Само така можеш да постигаш успехи, задължително трябва да знаеш какво искаш.

 

Поддържаш лични контакти. Недей да съдиш хората и спри да заклеймяваш. Трябва да си малко по-толерантен към тези, които смяташ за различни. Това, че един човек има различен вкус от твоя или не споделя начина ти на мислене, изобщо не означава, че не може да ти бъде приятел. Време е да пораснеш и да осъзнаеш, че можеш да си близък с хора, с които не си приличаш.

 

Довеждане на нещата до край. Вероятно се сещаш за поне пет неща, с които си се захванал, но не си довършил. Това може да е курс по чужд език, спорт, който ти е харесал, но те мързи да посещаваш или занятия по творческо писане. Време е да спреш с тази несериозност и да разбереш, че постоянството е ключът към успеха. Няма как да просперираш, ако захващаш куп неща и не довеждаш нито едно от тях до края. Дори да спреш с нещо за известно време, трябва да се мотивираш и да го захванеш отново.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...