.

Как да бъдеш харизматична личност [част първа]

Как да бъдеш харизматична личност [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек обича да бъде част от готина компания, да има приятели, да общува свободно. Също така най-големите любимци и хората, които са ни по-симпатични, винаги са харизматични личности. Те някак се открояват с една по-влияеща усмивка, с по-силна аура и могат лесно да влияят на околните. Не е трудно да отключиш своята харизма да бъдеш харесвана личност. Как?

 

Трябва да си разбираш от работата. На първо място е важно да вдъхваш увереност и доверие у хората. Затова забрави за празнословието, трябва да си човек, който говори, но знае какво казва. Със сигурност има нещо, с което се занимаваш и ти е слабост. Това може да е език, който изучаваш или хоби, с което се занимаваш. Каквото и да е, трябва да разбираш много от него и да можеш да говориш спокойно за това.

 

Влагай страст. Харизматичните хора са ентусиазирани и влагат чувство във всичко, което правят. Затова не бъди посредствен човек, когато вършиш нещо, нека то да е страстно. Може да е хобито ти, може да бъде нещо друго, което обичаш да правиш или просто срещи с приятели. Трябва да изпитваш радост и щастие, когато виждаш компанията си и задължително им показвай чувствата си.

 

Бъди позитивен човек. На първо място харизматичните хора са позитивни. Това е от много голямо значение, защото нацупената физиономия няма да ти бъде от помощ, когато искаш да се покажеш като симпатичен човек. Важно е да гледаш на нещат от добрата страна и да си оптимист по душа.

 

Трябва да разказваш истории добре. Ако искаш другите да те слушат и да си интересен събеседник, никога не бива да отегчаваш аудиторията си. Научи се да разказваш интересни истории, които околните ще харесат. Не разводнявай разказите си, защото така се губи есенцията. Трябва да гледаш реакциите на хората срещу теб. Ако те слушат с интерес, продължавай да разказваш, ако виждаш, че не им харесва разговора, смени темата, разкажи нещо друго. Важно е да усещаш хората и да подбираш историите си според компанията, в която си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...