.

Как да бъдеш независим/а

Как да бъдеш независим/а
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да бъде независим. В реалността това е доста трудно, защото сме зависими от много условия – здраве, пари, други хора, работодател, учител, родители и т.н. Но все пак можеш да извоюваш поне малко парченце свобода за себе си. Кои са навиците на независимите хора?

 

Изкарват пари. На първо място парите ще ти дадат независимост, поне от родителите ти. Сега ти натякват, че харчиш за глупости, че прекаляваш с разходите, защото те те издържат. Но когато започнеш да изкарваш сам/а парите си, няма да чуваш това досадно мрънкане и няма да ти държат сметка защо харчиш много. Независимите хора не разчитат на други хора, когато става дума за пари.

 

 

Сами си решават проблемите. Винаги може да ти се случи нещо, с което да не можеш да се справиш. Тогава ще помолиш за помощ и подкрепа от близки хора. Но идеята е да се научиш да си помагаш сам/а. Остави настрана мрънкането, хленченето и оплакването от положението, а си помисли добре какво можеш да направиш, за да излезеш от ситуацията.

 

 

Поставят си реалистични цели. Хубаво е да мечтаеш и да искаш да постигнеш нещо в живота си, но трябва да бъде реалистично. Вероятно искаш да излетиш в Космоса или да се срещнеш с извънземно. Това са неща, които клонят към невъзможното. Но можеш да научиш нов език или да станеш студент в престижен ВУЗ, това са нормални и постижими цели.

 

Приемат, че провалът е нещо нормално в живота. Няма как да жънеш само успехи и да не се случи да се провалиш дори един път. Всеки човек понякога прави грешки или поради други обстоятелства се проваля. Не бива да мислиш, че това е краят на света. Един независим човек ще проучи къде е сгрешил и гордо ще стане, въпреки че е паднал болезнено и е загубил много неща.

 

Живеят самостоятелно. Докато живееш с родителите си трудно ще бъдеш самостоятелен/на. За да си независим човек, не бива да разчиташ на родителите си за пари, грижи или друга помощ.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...