.

Какво не бива да жертваш в името на успеха

Какво не бива да жертваш в името на успеха
Снимка: Dreamstime

Успехът е мечтата на всеки млад човек. Представяме си как след години сме успешни в кариерата си, имаме мечтан дом, семейство и достатъчно пари, с които да пътуваме и да се забавляваме. Но пътят към успеха е труден и дълъг, трябва да научим много неща и да се обогатим, за да бъдем успешни. И все пак има някои неща, които не бива да правиш в името на успеха. Кои са те?

 

Не предавай приятелите си. Много хора биха забравили приятелството, ако им изникне възможността да спечелят нещо голямо или просто им се отвори примамлива възможност. Не бъди такъв човек. Уважавай близките си хора и не забравяй, че те са до теб, каквото и да става. Истинските приятели са много по-ценни от материалните богатства. Освен това животът е кръговрат и е добре да осъзнаеш, че ако един път си пожънал успех, е много лесно да паднеш отново на дъното.

 

Не мисли основно за парите. Голяма грешка е, ако се ръководиш от желанието да бъдеш богат. Материалното няма да ти донесе щастие, ако няма с кого да го споделиш. Също така няма да се почувстваш и удовлетворен/а, ако правиш нещо, само заради материалните облаги. Затова е по-добре да се водиш от други мечти и желания. Парите са само средство.

 

Не прекрачвай принципите си. В живота си ще срещнеш много хора, които ще ти помогнат да се изградиш като човек, ще опознаеш себе си. Важното е да не прекрачваш своите принципи, а да се водиш от тях. Не прави нещо, което смяташ за нередно. Може ти предложат да клеветиш някого, да излъжеш или да измамиш невинен човек. След това само ще съжаляваш за деянието си, а няма как да върнеш времето назад.

 

Не следвай чуждите мечти, а своите. Най-големият проблем на тийнейджърите е, че следват бъдещето, начертано от родителите. Има родители, които настояват децата им да сбъднат мечтите, които те самите не са успели да осъществят. Това може да бъде дадена професия, специалност в училище или определени умения. Следвай своите мечти и ще бъдеш щастлив човек. Трябва да обясниш на родителите си, че искаш да се занимаваш с определено нещо и ще дерзаеш, докато не пожънеш успех. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 8 години
2
0
!
Отговори
Хайде стига, бе.
Страница 1 от 1