.

Как да подобриш интуицията си, за да можеш да ѝ се доверяваш напълно

Как да подобриш интуицията си, за да можеш да ѝ се доверяваш напълно
Снимка: Dreamstime

Има хора, които имат изключително силна интуиция и са се научили да разчитат на нея. Но има и такива, които не ѝ вярват, въпреки че доста пъти са се убеждавали, че онова вътрешно чувство, което са имали за нещо, е било вярно. Има определени техники, които ще ти помогнат да засилиш връзката с интуицията си и да можеш спокойно да разчиташ на нея. Виж кои са те:

 

Избери си „късметлийски“ знаци – почти всеки човек си има такива знаци – пеперуди, черна котка, бяла лястовица, катерица, определена марка кола и т.н. Затвори очи и помоли интуицията си да ти покаже избраните щастливи значи, когато си поел по правилния път. Всеки път, когато видиш или чуеш тези знаци, ще знаеш, че получаваш подкрепа от своята интуиция.

 

 

Търси определени знаци – каквото и да правиш, не бива да се вглъбяваш в едно нещо. Ако водиш сериозен разговор, спри за секунда и погледни встрани от теб. Със сигурност ще видиш нещо, което ще ти подскаже какво да правиш. Ако видиш знак Стоп, например, ще знаеш, че е добре да спреш с разговора и да го продължиш друг път. Ако видиш някой от късметлийските си знаци, ще знаеш, че всичко е наред и ще бъдеш доволен от завършека на разговора.

 

Търси връзка със своята интуиция нощно време – затвори очи, преди да заспиш и помисли върху въпрос, който те интересува и за който се надяваш да получиш отговор от своята интуиция. Възможно е да получиш отговор на въпроса си, докато сънуваш, затова е добре хубаво да запомниш сънищата си. Ако ти е трудно, запиши веднага всичко, което си спомняш, след като се събудиш. Има вероятност да не помниш нищо от сънищата си, но на другия ден да знаеш какво да правиш. Именно поради тази причина хората казват, че „Утрото е по-мъдро от вечерта“.

 

Попитай тялото си – когато трябва да вземеш важно решение, седни спокойно и затвори очите си. Направи няколко дълбоки вдишвания и изчакай, докато се почувстваш в хармония със себе си. След това попитай тялото си какво да правиш – дали да приемеш предложението или не. Представи си и двата варианта и обърни внимание на това как се чувстваш. Твоята интуиция ще предизвика някаква реакция на тялото. Ако се чувстваш добре, усещаш вълнение и кожата ти е настръхнала, интуицията ясно ти подсказва, че това е правилното решение за теб. Ако обаче не се чувстваш комфортно, усещаш умора и тежест в стомаха, това не е правилното решение за теб.

 

Попитай директно своята интуиция – седни спокойно, затвори очите си и помисли за проблема, който те мъчи в продължение на няколко минути. След това започни да мислиш за нещо друго, като вярваш, че интуицията ти ще ти даде отговора на въпроса, който те мъчи. Възможно е да намериш отговора, докато се къпеш, докато учиш, докато се возиш в градския транспорт или правиш нещо друго.

 

Много е важно след като получиш желаните отговори, да изразиш своята благодарност за помощта на интуицията си. Колкото повече цениш нейната подкрепа, толкова повече отговори и насоки ще получаваш от нея занапред.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...