.

Как да консумираш безопасно алкохол на абитуриентския бал

Как да консумираш безопасно алкохол на абитуриентския бал
Снимка: Dreamstime

Около абитуриентските балове се изпиват големи количества алкохол, като това става основно от зрелостниците. Няма лошо да пийнеш едно, за да имаш настроение, а и за да може да вдигаш наздравици, но проблемът идва, когато прекалиш с количеството алкохол.

 

Неправилната консумация на спиртни напитки е в състояние да провали празника, който си чакал цяла година. В този ден навсякъде ще има много изкушения – както у вас, където си се събрал с роднини и приятели, така и в заведението, където ще купонясваш с класа. Масите ще бъдат пълни с най-различни питиета, като някои от тях може би няма да си опитвал досега и ще бъдеш любопитен какви са на вкус. Пийни си по случай абитуриентския бал, но в никакъв случай не пий много, бързо и на гладно!

 

 

Алкохолът ще ти помогне да се отпуснеш и да се забавляваш още повече, но не забравяй, че пияните хора са досадни, така че не ставай един от тях. За да избегнеш напиване на абитуриентския си бал, не пропускай следните неща:

 

- Пий повече вода, както преди, така и по време на консумация на алкохол;

- Пия бавно, за да има организмът ти достатъчно време да разгради изпитото количество спиртни напитки и да не се натрупа в кръвта;

- Хапни си добре, не е нужно да се тъпчеш, но в никакъв случай не бива да си гладен, защото така рискуваш да се напиеш по-бързо и лесно.

 

Каквото и да пиеш на бала, не бива да бъде нещо съмнително, защото не знаеш как ще ти подейства и рискуваш да изпуснеш един от най-важните празници за теб. А и се замисли дали ти е нужно да пиеш алкохол и не можеш ли да се забавляваш без него?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...