.

Няколко безплатни сайта за учене на чужд език

Няколко безплатни сайта за учене на чужд език
Снимка: Dreamstime

Ако обичаш да учиш чужди езици, но не обичаш да ходиш на курсове или на частни уроци, или родителите ти нямат финансови средства за уроци, то може да научиш нов език напълно безплатно в един от сайтовете за учене на чужди езици. Виж кои са те:

 

Ominglot – в този сайт ще намериш основни граматически правила за стотици чужди езици. Сайтът няма да ти помогне да научиш хубаво нов език, но въпреки това статиите там са изключително полезни и ще ти дадат една добра основа.

 

 

FSI – уроците включват учебник и записи за слушане, като всичко е достъпно онлайн. Някои от курсовете са разроботени преди доста години – 40-50 години, но въпреки това са полезни и ще ти помогнат да научиш много нови неща.

 

Lang-8 – тук може да напишеш текст, който да ти бъде коригиран, ако има грешки в него. Той няма да бъде проверен от машина, а от друг потребител, който говори този език добре или му е роден. Разбира се, не всеки знае на 100% родния си език и прави грешки, но със сигурност ще коригира по-фрапантните от тях. А и често текстът се коригира от няколко потребители, а не от един.

 

DuoLingo – за да учиш нов език в този сайт, трябва вече да знаеш един. Тоест може да научиш немски, знаейки английски. Имаш възможност да усъвършенстваш своето писане, разбиране и говерене, както и да чуваш произношението на думите. Системата се подобрява непрестанно и в момента е една от най-добрите за онлайн изучаване на чужд език.

 

BBC – ако ще пътуваш скоро и имаш нужда от списък с полезни фрази на чужд език, този сайт ще ти бъде изключително полезен. Можеш да свалиш файл за слушане с правилното произношение и да го пуснеш на телефона, когато си в чужбина и не можеш да се справиш сам.

 

Interpals – тук не само ще научиш нов език, но и ще се запознаеш с много нови хора. Идеята на сайта е да си комуникираш с някой от друга държава, знаещ езика, който ти искаш да научиш.

 

Livemocha – в сайта има основите на няколко десетки езика. Уроците ти дават възможност да видиш написани ежедневни фрази, да ги чуеш, да пишеш и да получиш корекции на текста си. Също така може да запишеш как произнасяш някои думи и да получиш оценка за своето произношение. И тук идеята е потребителите да си помагат един на друг.

 

My Language Exchange – ако искаш да практикуваш това, което си научил с човек, за когото този език е роден, това е сайтът за теб. В него може да се сформират малки групи ог хора, с които да се практикуват два езика едновременно – половината време вашия роден език, през останалата – родния език на другите участници.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
eduardobr61
преди 8 години
0
0
!
Отговори
Препоръчвам https://***.penpaland.comезиков обмен базирани уеб сайтандроид : http://app.appsgeyser.com/Penpaland
Страница 1 от 1