.

Как да станеш по-спонтанен в ежедневието си [част първа]

Как да станеш по-спонтанен в ежедневието си [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Спонтанността е качество, което не всеки човек притежава. Не всеки може да вземе решение на момента, нито пък да направи някоя щуротия, за която до преди 10 минути не е и подозирал, че ще му хрумне. Сега е времето да бъдеш спонтанен, защото си млад и пълен с енергия. Как?

 

Кажи „край“ на рутината. Сега си във възраст, в която не трябва да си позволяваш да попадаш в коловоз. Когато започнеш работа, изплащаш заем на банката и имаш още куп грижи, ще видиш, че изобщо няма да ти е по-лесно. Сега е времето, в което да лудееш и да се радваш на младостта си. затова се опитай да разчупиш ежедневните дейности. Пробвай екзотична храна, направи нещо щуро или просто промени ежедневните си задачки.

 

Прави нещо ново всеки ден. Сега вече всички ученици са във ваканция и имаш много свободно време. Можеш да измислиш куп неща, които да правите с тайфата. Време е и да спреш да се колебаеш за всякакви дреболии. Облечи си новата тениска, въпреки странния цвят, направи нещо непланирано и излез от зоната на комфорта.

 

Покани на среща онова момиче/момче, с което винаги си искал/а да излезеш. Било те е срам и никога не си имал/а увереността, че ще се получи нещо между вас. Защо се притесняваш? Не губиш нищо, но може да се окаже, че и той/тя те харесва. Пробвай да го/я поканиш на среща. Само така ще разбереш.

 

Свържи се със стари приятели. Защо спря да си общуваш с приятелите от детството? Вероятно, защото всеки е тръгнал по пътя си. Намери ги в социалната мрежа и се свържи с тях. Опитай се да събереш цялата компания от едно време и отидете на ваше любимо място. Може да се окаже, че наистина си прекарвате приятно и преживяването си струва.

 

Общувай с хората около теб. Ще се учудиш колко интересни хора има около теб, просто спри да ги заклеймяваш. Огледай се и опитай да не класифицираш хората по външния вид или по първото впечатление. Така можеш да срещнеш много интересни личности, с които да станете добри приятели.

 

Прави каквото искаш. Това е доста обширно и няма как да правиш всичко, което си искаш. Но можеш да направиш много неща, за които не ти достига смелост. Искаш да скочиш с бънджи, но винаги те е било страх? Сега е времето да го направиш. Смени прическата си, промени стила си, запиши се на курс по нещо, за което винаги си мечтаел/а.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...