.

Как да преодолееш по-лесно преместването в друг град

Как да преодолееш по-лесно преместването в друг град
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората все повече мигрират към големите градове. Това е съвсем нормално, защото те търсят по-добра работа и по-добри възможности за себе си и семейството си. Най-тежко го изживяват тийнейджърите, защото те трябва да започнат всичко отначало. Приятелите ги няма, училището е ново, а градът – непознат. Как да преживееш по-лесно фактът, че сте се преместили?

 

Не се страхувай да общуваш. Някои тийнейджъри смятат, че са интровертни и като такива се затварят още повече в себе си. Така не усещат как отхвърлят останалите, а накрая се чувстват аутсайдери и не знаят защо целия клас ги отбягва. Не бива да се страхуваш от общуването. Когато се запознаеш с нови хора бъди приветлив/а и се усмихвай. Не ги отбягвай и отблъсквай.

 

 

Сприятели се със съучениците си. Имаш възможността да си намериш нови приятели, затова не я подценявай. Новият ти клас може да е окаже по-готин, отколкото си мислиш. Не подхождай с идеята да се харесаш на всички. Просто вместо да седиш сам/а на чина в междучасието и да сърфираш из интернет, по-добре се присъедини към някоя група от хора, които ти се струват симпатични.

 

Запиши се на някакъв курс, извънкласна дейност или друго. Ако искаш да срещнеш нови хора, няма как да стане със седене вкъщи. Време е да излизаш повече и да се забавляваш. Когато посещаваш СИП или някакъв курс, ще срещнеш много нови хора, с които да излизаш и да се сприятелиш.

 

Оправи си диалекта. Често пъти хората стават обект на присмех, заради диалектен говор. Няма защо да се срамуваш от къде си или да криеш, но е добре да поработиш върху правоговора си. Това ще ти помогне и в бъдеще, когато си търсиш работа, например.

 

Намери си гадже. Не се притеснявай и смело сваляй момичето/момчето, което харесваш. Това, че си нов/а в училището или в града, не означава, че тя/той няма да те хареса. Така няма да си самотен/на, защото с гаджето си ще спечелиш и куп приятели – неговите/нейните. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...