.

6 признака, които показват, че пропиляваш живота си

6 признака, които показват, че пропиляваш живота си
Снимка: freedigitalphotos.net

Често пъти младите хора са объркани. Те искат да правят интересни неща, да живеят по един начин, но всъщност не са щастливи. Сега ще ти дадем няколко признака, които показват, че пропиляваш живота си.

 

Стремиш се да отговориш на всички очаквания. Хората около теб имат очаквания – родителите ти искат да те видят с диплома в ръка и с щастливо семейство, приятелите ти настояват за друго, гаджето ти иска трето, учителите ти казват нещо съвсем различно и ти се опитваш да оправдаеш техните очаквания. В това няма никакъв смисъл и никога няма да бъдеш щастлив човек по този начин. Не пренебрегвай вътрешния си глас и се занимавай с това, което ти харесва.

 

Обвиняваш другите за грешките си. Никога не приемай съветите на околните за съвсем чиста монета. Приятелите ти няма да те подведат нарочно, но всеки има различна представа за света. Затова престани да прехвърляш отговорността за взетите от теб решения върху другите.

 

 

Престани да се оплакваш. Няма да промениш нищо с постоянното си оплакване, освен да загубиш приятелите си. Никой не обича мрънкащи хора и няма защо да тровиш околните по този начин. Усмихни се и помисли как да решиш проблемите си. Докато се оплакваш, просто си седиш на едно място, без да правиш нищо за себе си.

 

Не си готов да се провалиш. Провалът е нещо, което много боли. Отначало не си свикнал, защото нямаш достатъчно социален опит. Затова се научи бързо да приемаш случващото се и дори да не ти харесват резултатите, свиквай. Приеми провала като нещо градивно, като нещо, което ще ти помогне да поучиш грешките си и да се усъвършенстваш.

 

Оставяш се на страха. Най-вредното нещо за човека е страхът. Докато те е страх да направиш нещо, просто губиш една възможност. Не позволявай на страха да взима решения вместо теб. Така никога няма да имаш щастлив живот.

 

Вярваш, че нищо хубаво не предстои. Мислиш си, че в университета е трудно, защото има изпити, че после е още по-трудно, защото ще трябва да работиш и да ставаш рано всеки ден. Няма как да успееш с такова мислене. Студентският живот е много повече от ходене по изпити и учене на сложни неща. А работата не винаги е лоша, нито скучна, зависи от теб каква ще бъде тя и с какво ще се занимаваш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...