.

Техники, които ще ти помогнат да развиеш интуицията си

Техники, които ще ти помогнат да развиеш интуицията си
Снимка: iStock

Всеки човек има шесто чувство, просто някои хора не са го развили достатъчно и затова не могат да му се доверяват. Добрата новина е, че има няколко лесни техники, които с времето ни дават възможност да намираме силата в нас. Тази, която ни зарежда с вяра и енергия, надежда и спокойствие да можем да продължаваме напред с вдигната глава.

 

Интуиция – имай предвид, че тя никога не лъже. Интуицията ни се изразява в мисъл или усещане, което се проявява за част от секундата. Остави сетивата си отворени, за да може да разчиташ знаците и посланията, които вътрешното ти Аз се опитва да ти подскаже по най-различни начини.

 

 

Медитация – това е основна техника към освобождаване на съзнанието. Опитвай се всеки ден да си отделяш достатъчно време, за да се отърсиш от ежедневните терзания и натоварващи мисли. Бистрият ум ще ти позволи да виждаш нещата по-ясно и да взимаш правилните за теб решения.

 

Чакри – те трябва да са чисти и освободени от всякакъв емоционален товар, за да канализират и разпределят правилно енергията ти. Хубаво е от време на време да ходиш на рейки, за да може чакрите ти да са чисти и балансирани.

 

Вяра – тя играе голяма роля в развитието на твоите способности. Колкото и рационален човек да си, опитай се да повярваш в нещо по-висше.

 

Колкото повече се стараеш да развиваш интуицията си, толкова по-хубав живот ще има. Затова е добре да полагаш необходимите грижи за себе си, като правиш следните упражнения:

 

- Когато телефонът ти звънне, преди да вдигнеш, се опитай да познаеш кой те търси;

- Вземи тесте карти, след което го разбъркай добре. След това се опитай да познаеш картата, която се намира най-отгоре, като започнеш от нейния цвят, а когато задобрееш, може да опитваш да познаваш от каква боя;

- Когато чакаш на опашка в магазина, опитай се да познаеш какво ще си купи човека пред теб;

 

Не се притеснявай, ако в началото не познаваш почти нищо. Това е напълно нормално, всичко е въпрос на време. Колкото повече време отделяш да развиваш интуицията си, толкова по-лесно ще ти бъде да разбираш заобикалящия свят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...