.

Нещата, които ще научиш, след като се изнесеш от дома на родителите си

Нещата, които ще научиш, след като се изнесеш от дома на родителите си
Снимка: iStock

Повечето тийнейджъри мечтаят за момента, когато ще си съберат багажа и ще се изнесат от жилището на родителите си. Те обаче не си дават сметка, че това не е толкова лесно и ще се сблъскат с доста предизвикателства, някои от които определено няма да им харесат. Да, вече няма да има нужда да даваш отчет на родителите си къде си и с кого си, но ще имаш много нови задължения, които досега са били техни.

 

Да заживееш самостоятелно е първата крачка към живота на възрастните за всеки младеж. Ако ти си решил да я предприемеш, виж какво те очаква:

 

Ще станеш по-смел и ще поемаш повече рискове – след като заживееш сам, ще разбереш, че понякога трябва да проявяваш смелост и да поемаш рискове, за да се развиваш. В началото ще ти бъде трудно и често ще се съмняваш в собствените си способности, но с течение на времето ще установиш, че няма нещо, с което да не можеш да се справиш, стига да поискаш.

 

 

Ще разбереш, че свободата може да бъде страшна – да, наистина е готино да си независим човек, но да живееш сам не е толкова лесно, колкото ти се струва. Ще ти се налага да се справяш с неща, с които до момента са се справяли твоите родители – чистене, готвене, плащане на сметки, събрания на входа и т.н.

 

Ще осъзнаеш, че предизвикателствата са неизменна част от живота – няма как да не се сблъскваш с най-различни предизвикателства, след като заживееш отделно от родителите си. Понякога ще ти бъде самотно, друг път ще си мислиш, че ти е било рано да се изнесеш от бащиния дом. През главата ти ще минават най-различни мисли, но в крайна сметка ще установиш, че решението ти е било правилно и ти е време да пораснеш.

 

Ще разбереш, че животът е скъп – когато един младеж заживее извън дома на родителите си, той осъзнава колко скъпо е всичко. Досега си си харчил парите само за себе си, но ето, че идва моментът, когато трябва да си купуваш храна и да плащаш най-различни сметки. Тогава разбираш колко трудно е на родителите ти да имат достатъчно пари за семейството.

 

Ще престанеш да се притесняваш да търсиш помощ – когато човек живее сам, осъзнава, че трябва да намери баланс между работата/университет, приятелите, задълженията, личния живот и т.н. Преди си избягвал да искаш помощ, но сега нямаш против, защото виждаш, че трудно ще се справиш сам, защото имаш много задължения на главата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...